8 kozmetičkih proizvoda koje nikada ne bi trebalo podeliti | BA.polkadotsinthecountry.com

8 kozmetičkih proizvoda koje nikada ne bi trebalo podeliti

8 kozmetičkih proizvoda koje nikada ne bi trebalo podeliti

I pregršt možete slobodno dijeliti

Svi smo bili tamo, sprema se sa svojim prijateljicama za veliku noćne izlaske i neko treba da pozajmi crveni ruž. Čini se nevino dovoljno, ali pazi, ti si o da pruži nešto vrvi svojim bakterija nekome ko će dodati vlastite bakterije u miks. Fuj. Pre nego što otvorite svoj make-up vrećicu svima, rade šta možete podijeliti i ono što ne mogu...

1. Svaka losioni ili kreme u lonac. 

Ako imate umočiti prste u, ne bi trebalo da dele. Prema studiji učinjeno na Univerzitetu u Koloradu i objavljeno na Bacteriality, ima skoro 332.000 genetski različitih bakterija na ljudskom rukom, koji pripadaju 4.742 različitih vrsta. Dovoljno sam rekao.

Sigurno da dijele: Sve u pumpu, jer nikada ne dolaze u kontakt s proizvodom.

2. Maskara

load...

Vjerojatno ste je rečeno iznova ne dijele ovaj, ali onda svoj GF traži da brzo posuditi ga i kažete 'siguran' jer, koliko štete može učiniti? Odgovor je, mnogo. Vlažne okruženje maskare gaji bakterija i zato oči nemaju isti nivo zaštite kao vašu kožu, to je otvoren za više infekcija.

Sigurno da dijele: eyeliner zato što mogu da skratim na potpuno nove države, samo budite sigurni da umočiš oštrač u alkoholu prije nakon upotrebe.

3. Puder u prahu

Svi smo čuli da bakterije ne razmnožavaju na prah, kao što je slučaj u vlažnim formule, ali to ne znači da nema prenosa bakterija ako ti i tvoj prijatelj koriste isti prah. Ako ste ikada bili u popravni brojač, primetićete da premažite sa anti-bakterijski šminke sprej i to je razlog zašto.

load...

Sigurno da dijele: tekuća podloga iz pumpe ili stisnuti cijev, sve dok ne dodirnete kožu do kraja bilo. Također, u prahu koje su prskaju sa alkoholom prije upotrebe.

4. Lippie

Bilo da je to ruž, balzam za usne ili sjajilo za usne, ne bi trebalo dijeliti ga. Veliki postotak ljudi nose HSV - 1 (inače poznat kao oralni herpes), ali ne znam da je to u svom sistemu, tako da čak i ako vaš prijatelj misli da to ne moraju, ona i dalje mogla. Plus, to je još jedan vlažne sredine, tako da možete se kladiti u svoje dno dolar koji je to prilagođavanje svoj bakterija (uskoro bakterije svojim prijateljem je previše ako dijeliti).

Sigurno da dijele: usne. Baš kao eyeliner, možete ga brije do nove države.

5. Cream sjenilo

Mi smo ga, kolekcije boja vašeg prijatelja je kao 4 puta veći od vaše i uspela da joj ruke na bordo nijansu koja je prodavala u roku od 4 minute. To i dalje nije dovoljno dobar razlog da ga koriste. Ne samo da vjerojatno koristiti prstima nanesite kremu sjenilo (hello bakterije), ali to je i otrcano teksture tako opet, omogućava bakterije napreduju. Ipak dovoljno zaradi vas? Pričekajte dok ne vidite šta se može dogoditi ako ne bacajte make-up nakon što je rok trajanja.

6. Make-up četke

Oni su alati miješanje snove i jedna od najgorih stvari za cross-kontaminacije. Ako vaš prijatelj ima mjesto i koristi svoj make-up četke, vjerojatnost od vas dobiti spot previše je vrlo visoka. Jedini način da ih dijeli je da ih prskati sa proizvodima na bazi alkohola da ubije bakterije ili shampoo ih između upotrebe.

7. Razors

Koliko često zgrabite sve što britva je dostupan pod tušem? Iako od nehrđajućeg čelika ne nose bakterije dugo, i dalje možete prenijeti bradavice ili genitalnog herpesa, a ako ste nick sebe i krv ili bilo koje tekućine, ostavite bakterija na nož, čak i nakon ispiranja, svako ko koristi taj što osjetljiv na infekcije stafilokokom, hepatitisa i drugih krv rođen virusa.

8. Četkice za zube

To nije kao da dijele četkice za zube se događa svaki dan, ali čak i rijetkih prilika da koristite tvog dečka, jer ste zaboravili tvoja nije dobra ideja. Naša usta su puna bakterija - dobre i loše - od kojih se loše ne može učiniti podložnim šupljine. Klonite stolice stomatologa i koristite svoje.

Povezane vijesti


Post Ljepota

New York modna nedelja SS17 najbolja ljepota izgleda

Post Ljepota

Najbolji parfem za žene: Pronađite svoj miris za potpis

Post Ljepota

Billboard nagrada za najbolju lepotu 2018

Post Ljepota

Upravljanje kovrdžavom kosom: Definitivan vodič za rad sa kravama

Post Ljepota

Najbolji krema za suhu kožu koja će vam dati najmekšeg tena

Post Ljepota

Kako Bobbi Brown ostavlja svoj brend, sjećam se 17 svojih najboljih citata

Post Ljepota

Koliko žena troši na ljminkanje tokom svog života šokiraće vas

Post Ljepota

Lažne tanke koje će u potpunosti promijeniti vašu igru za sunčanje

Post Ljepota

Sada čak i osetljiva koža može biti besprekorna koža za proleće

Post Ljepota

Koliko god potrošite na šminku svake godine

Post Ljepota

Zašto je aftersun koža toliko važna, plus proizvodi za usporavanje kože

Post Ljepota

Pali smo samo za Aussie Simon pekara