Žive streaming žene čine ga velikom u porcelanu | BA.polkadotsinthecountry.com

Žive streaming žene čine ga velikom u porcelanu

Žive streaming žene čine ga velikom u porcelanu

Oni platio 11 € mjesečno snimi sebi jede i razgovor, dok milioni podesite. Uvođenje fenomen Kine live-streaming zvezdica

Riječi Yuan Ren

Xiao Qiao, 20-godišnja plesačica i model iz Hubei provincije u Kini, uživo potoka sama pevaju i igraju iz svoje spavaće sobe šest do osam sati dnevno. Ona ima više od 1 milion pratilaca na YY.com, jedan od najvećih live streaming platforme u Kini - milijardu dolara industrije zabave. Glavni struke Qiao je pleše, ali je njen show je zapravo miks sadržaja. 'Gledaoci mogu odabrati pjesme im se sviđa, a ja ću plesati na svakih sat vremena ", kaže ona. "Ostatak vremena, ja razgovaram sa njima na mom kompjuteru."

Live 'pokazuje', kao što je onaj koji Qiao stavlja na od kuće, postali su ogromne u Kini. Toliko da su ih pozdravili kao "budućnost TV '. Žene čine oko 80 posto živi trakama, ili 'domaćina, dok je 70 posto gledatelja su muškarci, uglavnom u dobi između 22 i 32. "Mnogi od njih imaju mnogo novca, ali osećaju šuplje. Oni samo žele nekoga da ima razgovor sa ", kaže Qiao.

Od pjevanje i ples Scorpion jelu, niz sadržaja dostupna je preko preko 150 live-streaming platforme u Kini. Neki su posebno posvećen 'Pretty Women', gdje su očekivano ženski svi domaćini. Slični stranica sa mladim ljudima - ili "svježe flesh'- također postoje, ali nisu toliko popularni. Nema starosne granice za hosting, ali sa više od 300 miliona registrovanih korisnika i hiljade ide "uživo" u jednom trenutku, u Kini cenzori drže čvrsto držanje. Prošle godine, čak su zabranili konzumiranje bananason zraka, kao što je popularnost djevojčica sugestivno jedu voće.

load...

Ali ima puno više u ludilo nego samo gledanje predstava. Interakcija domaćin-Viewer je integral. Dok su domaćini su u vazduhu, poruke gledalaca poplava kroz live chat i su odgovorili da u realnom vremenu. Fanovi mogu slati virtualne darove (kao što su brodovima za krstarenje ili aviona) kupio sa e-novca, neki koštaju stotine funti. Za mnoge popularne domaćina, te pružaju dobar prihod, zajedno sa brendovima da plati za njih da nose i govore o svojim proizvodima. Qiao, koji žive potoci sama jede, hoda oko nje kući i razgovor o svakodnevnim stvarima, zarađuje oko 100.000 juana (oko 11 €) mjesec dana putem e-poklone: ​​'Stariji momci troše više, "ona otkriva. 'Mlađi muškarci manje, ali oni mogu poslati veći broj poklona.'

load...

Qiao kaže da je prijatelj sa mnogim fanovima na društvenim mrežama. Ali njena porodica brine o njoj sigurnost, kao što neki gledaoci mogu granici na neprikladno, tako da je rijetko govori onima koji su izvan nje prijateljstvo kruga o svom poslu.

Kolega strimer Nana engleskom, 28, je slično oprezan. Od pokretanja kao domaćin nastavi engleskog jezika u januaru 2018. Godine, ona je dobila više od 250.000 sljedbenika sa jednostavnim set-up: joj i bijelu ploču. Njen troškovi su mali, ali ono što je čini gledalaca joj daje ugodan život. Neke od svojih 'engleskog jezika' privući 50.000 gledalaca. Nana engleski nije konvencionalna učitelj, ipak. Njen lekcije se isporučuju u provokativan, koketan glas i su veliki hit sa muškim studentima. "Oni žele da poboljšaju svoj engleski, ali često mislim lekcije su preskupi", kaže ona. Dok engleski ništa ne naplaćuju, mnogi studenti poslati joj e-poklone 'plaćaju naknade. To nije neobično za nju treba dati nekoliko hiljada juana (nekoliko stotina funti) u jednom pokretu.

Doduše, nisu svi koji gleda njen live-streaming šou je zainteresovan za učenje, a ona je u redu s tim. "Ja se svakodnevno ljubavna pisma", kaže ona. "Ali ne radi se o tome. Ja sam pametan, nudeći uslugu i plaćaju. Radim od kuće radi posao koji volim. To je najbolji posao koji sam ikada imao. "

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Sirijske devojke u Jordanu osećaju prisiljavanje na brak

Post Izveštaji

Napad špijuna Salisbury-a - sve što trebate znati

Post Izveštaji

Kako dobiti argument (od onih koji tvrde da žive)

Post Izveštaji

Godinu dana od napada Bataklan

Post Izveštaji

Rusija i bela kuća: Sve što znamo do sada

Post Izveštaji

Moj seksualni napad na ruke čoveka sa kojim sam radio

Post Izveštaji

Pridružite se našoj #Sharethelight kampanji za edukaciju i osnaživanje žena

Post Izveštaji

Ministar unutrašnjih poslova obećava da će proći počiniocima nasilja nad častima

Post Izveštaji

Rankin pomaže žrtvama silovanja u mom tijelu

Post Izveštaji

10 najgorih zakona protiv žena: kako to još uvek postoje?

Post Izveštaji

Usamljenost: kako se boriti u digitalnom dobu

Post Izveštaji

Rand Jarallah: Palestinac čine umetnika koji rade sa neprikosnovenim