Ženski branitelji ljudskih prava danas čine istoriju | BA.polkadotsinthecountry.com

Ženski branitelji ljudskih prava danas čine istoriju

Ženski branitelji ljudskih prava danas čine istoriju

Kako bi proslavili stogodišnjicu sufražetkinja pokreta, Amnesty International je stavljanje Britaniji braniteljica ljudskih prava na karti. Bukvalno…

Kada Emmeline Pankhurst osnovana Ženska socijalna i politička unija u 1903. Godine, to je bio početak revolucije. Sifražetkinje učinio više nego dobiju žena glasova - su pomogli da postavite pozornicu za stoljeća promjena. I danas je braniteljica ljudskih prava i dalje se bori za jednakost. Upravo sada, advokat Azza Soliman rizikuje svoju sigurnost i slobodu da govore za žrtve mučenja i zlostavljanja u u Egiptu, dok Aura Lolita, koji se zalaže za prava i zemlje autohtonih ljudi u Gvatemali je prijetio i napao prošle godine naoružani muškarci.

Ali ne moraju da putuju tisuće kilometara kako bi se zadovoljile žene čineći pozitivan doprinos društvu. U stvari, tu je vjerojatno jedna dnevna u ulici.

Glumica i Amnesty Internationalsupporter, Gemma Chan kaže: "U spomen 100-godišnjice od prava glasa žena u Velikoj Britaniji, Amnesty Internationalis pozivajući Marie Clairereaders imenuje neverovatnih žene koje rade na tome da pravi razliku u svojoj lokalnoj zajednici danas.

load...

'Obične žene iz svih sfera života - od studenata do trgovcima - rade izvanredne stvari. Možda su stajali do nasilnike, pomogao beskućnicima, uz pomoć izbjeglicama, kampanju za bolji pristup zdravstvenoj zaštiti ili osporava loše poslovne prakse.

'Svaki put ove žene su govorili gore, postaviti peticiju, poslao pismo svoje MP ili ponosno pokazuju dosta plakat na kolac linije, odveli su korake ka da život bolje za druge - kako bi se osiguralo da se ti i ja, kao i buduće generacije, uživaju pravednije, ravnopravnije svijeta. '

Kako bi proslavili The Amazing dostignuća ovih često neopevanih heroji - i nastaviti naslijeđe sifražetkinje '- branitelji nominiran ženskih ljudskih prava će biti prikazan na Amnesty International Suffragette Duh Karta Britanija, koja će pokrenuti na Međunarodnog dana žena Dayon 8. Mart 2018.

load...

Dakle, više od vas! Ko ti je sufražetkinja 21. Stoljeća? Pomoći joj staviti čvrsto na karti posjetite Amnesty International web stranica sada napraviti nominaciju.

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Godinu dana od zemljotresa, njegove žene koje obnavljaju nepale

Post Izveštaji

Kakav je jaz praznik u ebay-u, i kako to utiče na vas?

Post Izveštaji

Četiri godine pucnjave od peščene kukice

Post Izveštaji

Myleene Klass: zlostavljanje djece u tanzaniji

Post Izveštaji

U Londonu sam napustio 21 godinu i udala se za ratnika Amazona

Post Izveštaji

Univerzitetska kultura silovanja - šokantna istina iza seksualnih zločina u kampusu

Post Izveštaji

Donald Trump se sada suočava s privatnim skandalom e-pošte

Post Izveštaji

Kako pričati novac u vezi bez tvrdnje

Post Izveštaji

Razan alakraa

Post Izveštaji

Zašto žene marširaju: žene koje su pobedile 2018

Post Izveštaji

To je kao da je žena sa invaliditetom koja živi u siromaštvu

Post Izveštaji

Pogled unutar seksizma u muzičkoj industriji