Zašto žene marširaju: žene koje su pobedile 2018 | BA.polkadotsinthecountry.com

Zašto žene marširaju: žene koje su pobedile 2018

Zašto žene marširaju: žene koje su pobedile 2018

Ove subote, 21. Januara žene širom svijeta će se spusti na svoje gradske ulice i marš na hiljade za prvi veliki demonstracija 2018. Ona dolazi nakon godinu dana da vidio ulični protesti steći popularnost diljem svijeta. Ovo je naš pick od najboljih.

Indianapolis, SAD

U aprilu 2017. Godine, preko 1200 ljudi okupilo se za ženska prava, poplave na jugu travnjaku Indiana Statehouse. Demonstracije je održan kao odgovor na uvođenje zakona koji sprečava žene traže abortus, ako joj je fetus je dijagnosticiran s invaliditetom, ili ima 0% šanse za preživljavanje. Zakon također zahtijeva ostatke abortiranih fetusa biti sahranjen ili kremiran. Dva od 97 zakonodavaca prvobitno u znak podrške prisustvovao skupu, a potom povukao svoje prvobitne podršku zakona.

Poljska

3. Oktobra 2017. Godine, više od 60.000 crno Platirani muškaraca i žena širom 60 poljskih gradova bojkotovali rad, i izašli na ulice u znak protesta zbog planova da bi u novom abortus zakona koji bi oduzeti pravo žene na izbor. Nakon dovođenje zemlje do zastoja, kontroverzni prijedlog srušio i političari bili prisiljeni da izbace zakonodavstva.

load...

Sjedinjene Države

Jedan od najvećih pokreta da izađu iz država prošle godine je crna Živi Matter pokret, koji je izrastao iz istoimenog hashtag na društvenim medijima, počeo Alicia Garza, Patrisse Cullors i Opal Tometi, nakon oslobađajuće presude policajca George Zimmerman za fatalne pucnjave crnog tinejdžera Trayvon Martin. Nedugo nakon toga, hashtag #SayHerName je pokrenuta, da sija reflektor na državnom nasilju nad crnim ženama, nakon što je Sandra Bland umro u policijskom pritvoru, a Rekia Boyd je ubijen jedan policajac van dužnosti. Na dan akcije za #SayHerName kampanje, žene su se okupili u 17 američkih gradova, imajući transparente u znak sjećanja na sve crne žene koje su oštećeni i ubijen od strane državnog nasilja.

load...

Prošle godine je video bezbroj žena ustati i kampanju protiv nepravde. Ovaj tjedan žena širom svijeta se pripremaju da se solidarišu i marš zajedno za jednakost. Pridružite nam se na ženske Marchin Londonu ove subote 21. Januara. Napravimo istoriju.

 

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Nasilje nad ženama u Velikoj Britaniji upravo je dostiglo vrhunac svih vremena

Post Izveštaji

Kako se izvinjavati i misliti - na osnovu ovih epskih izvinjava ne uspeva

Post Izveštaji

U Indijskoj školi za djevojčice: ne znam ime mog muža

Post Izveštaji

Dakle, ava, Benin: To je to što živite u selu bez kontracepcije

Post Izveštaji

Žene otkrivaju svoje tajne potrošačke navike i dugove

Post Izveštaji

Pridružite se našoj #Sharethelight kampanji za edukaciju i osnaživanje žena

Post Izveštaji

To se događa: Kampanja silovanja brokera od strane Yane mazurkevič

Post Izveštaji

Moja devojka je bila ubica

Post Izveštaji

Ono što oseća kao da dođeš kada si terminalno bolestan

Post Izveštaji

Ličnosti koje podržavaju londonski ženski marš na društvenim medijima

Post Izveštaji

#handsoffourrights

Post Izveštaji

Kako pomoći sirijskim izbeglicama: priča o jednoj ženi o životu sa izbeglicom