Zašto neko postaje patološki lažov? | BA.polkadotsinthecountry.com

Zašto neko postaje patološki lažov?

Zašto neko postaje patološki lažov?

Iz faking terminala bolesti preuzimanja druge rase, stvarajući "lažno ja" je sada lakše nego ikad. Ali ono što vozi patološki lažov?

Jedna žena u Americi lažirala svoju otmicu. Janet Brooks iz Clermont na Floridi su pozvali policiju da kaže da je bio otet na parkingu i prisiljeni u prtljažnik automobila. Kasnije je utvrđeno da je inscenirao cijelu stvar u pokušaju da sazna koliko joj je dečko 'brinuo' o njoj i optužen je za podnošenje lažnog prijavljivanja. Ali ono što pokreće neko postao patološki lažov? I zašto su žene češće biti patološki lažovi od muškaraca? Evo što smo napisali na tu temu u Marie Claire septembar 2018 problem.

Treperi na TV kamera prošle godine, Belle Gibsonlooked zbunjen. "Ne, nisam [rak], 'Australije hrane bloger priznaje. "Ali mislio sam da jesam. U međuvremenu, 8.000 kilometara dalje, u Washingtonu, Evropljanin Rachel Dolezalbatted off pitanje nakon što je pitanje o njoj rasnoj baštini. "Ja definitivno nisam bijela, 'odgovorila je ona, pojavivši zabrinut jer je otkriveno da ju je i sama predstavlja kao afroamerički od 2004. Nekoliko država ispod u Kaliforniji, 29-godišnji Denise Huskins i dalje se bave optužbe za lažiranje svoje otmice. A ako unazad sat 12 godina, koji se mogu zaboraviti Alicia Esteve Head, koji se pretvarao da je preživio 9 - 11 - pa čak i ran svoje online mrežu za druge koji su živjeli kroz napade.

load...

'Statistički gledano, žene su veće šanse da se patološki lažovi od muškaraca ", kaže Mark Feldman, autor' Playing Sick? Otpetljavanja mrežu Minhauzena sindrom, Minhauzena By Proxy, simuliranje, a factitious Disorder '. 'To je bilo predloženo da je to zbog toga što žene imaju ograničen sredstvima zadovolje potrebe, izraze ili privlači pažnju. Nažalost, laganje o bolesti ili viktimizacije je jedan od načina - iako je loš način - oseća kao da rješavanje da ".

Dok Munchausen sindrom odnosi se posebno na lažiranje bolest - pa čak i ide koliko traže medicinski tretman za to - kao patološki lažov je daleko širi, i ima tendenciju da se uključe samo-aggrandising laži o ličnim karakteristikama i iskustava, 'Internet definitivno čini lakše za pojedince da lažno potraživanje viktimizacije ili bolesti ", objašnjava Feldman. "Ja sam nazvao ga" Minhauzena putem interneta ", jer se toliko ljudi pri ruci da vam pažnju, to može biti vrlo zavodljiv da sjedi na računalo i reći priče kako bi se osjećali dio nečega."

load...

Za Gibson i Doležal, koji su i otuđen od svojih roditelja, nesrećno detinjstvo čini se da u korijenu njihovih obmana. Ali Feldman smatra da dok se to može objasniti svoje ponašanje, to ne opravdava. 'U mnogim slučajevima koji uključuju patološki lažovi, njihove akcije su vrlo namerno. Ako pogledate Belle Gibson, njen obmana stvorena mala carstva, i bio je nešto što je sprovedena vrlo svjesno ", kaže on. 'Bez obzira na psihologiju iza sebe, vjerujem da akcije treba imati posljedice. Ali na kraju, ne možete goniti nekoga za krađu pažnji ili simpatije. "

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Univerzitetska kultura silovanja - šokantna istina iza seksualnih zločina u kampusu

Post Izveštaji

Fotografije Sirije prije rata

Post Izveštaji

Obama protiv truda: inauguracije u brojevima

Post Izveštaji

Ova humanitarna organizacija uklanja prenos HIV-a od majke do djeteta u Africi

Post Izveštaji

Ova izložba otkriva istinu o irskim zakonima o abortusu

Post Izveštaji

Evo šta svi treba da naučimo od žandarskih žena

Post Izveštaji

Upoznajte žene koristeći instagram da promene svoje živote

Post Izveštaji

Stalking: Šta morate da znate da biste bili sigurni

Post Izveštaji

Pridruži se našoj kampanji #Delji da djevojke daju obrazovanje

Post Izveštaji

Mari Claire se pridruži britanskoj vojsci na dan

Post Izveštaji

Novi Bechdel testovi za filmove, muziku, TV, obrazovanje, biznis itd

Post Izveštaji

Ličnosti koje podržavaju londonski ženski marš na društvenim medijima