Zašto je broj beskućnika u Božiću u porastu? | BA.polkadotsinthecountry.com

Zašto je broj beskućnika u Božiću u porastu?

Zašto je broj beskućnika u Božiću u porastu?

Broj žena trošenja svečane period beskućnici porastao je za 50 posto od 2018. Godine prenosi Marie Claire...

'Nekoliko mjeseci, ja sam otišao iz radi puno radno vrijeme kao jaslice sestru da bude nasamo sa svojom bebom u privremeni dom koji je imao buđavim zidove i slomljenog wc-a, koji sam dijelio s 19 drugih porodica ", kaže Stacey, 26.' ja bih lagao budan noću razmišljanja, "Kako sam završiti ovdje?" "

Stacey nije anomalija. Sa 13 posto rasta u prošloj godini, sada postoje 56.000 beskućnika žena u Velikoj Britaniji. Kada razmišljamo o beskućništvo, grubo pragovi u dućan vrata na pamet. Ali to je samo dio rastućeg problema - dio možemo vidjeti. Šta je sa mladim ženama spava u noći skloništa, provesti Božić u nehigijenskim hostelima, ili drifting od dvosjeda na kauč, oslanjajući se na prijatelje da pruže neuhvatljiva krov nad glavom?

load...

Nakon što se odvojila od svog partnera od sedam godina, kada je njihov sin bio mali, Stacey je da živi sa mamom, ali osjetio joj je potrebno da se iseli nakon zaredom. Ona je tada kauč-surfed na kuće prijatelja u narednih nekoliko mjeseci. Ali, kao što joj je finansijska situacija pogoršala (bila je na porodiljskom odsustvu i ne mogu priuštiti brigu o deci), pronalaženje mjesta za iznajmljivanje rasla sve teže. 'Možete se osloniti samo na prijatelje tako dugo prije nego što počnete da se osjećaju kao teret i čipova na gostovanju dostojanstvo ", kaže Stacey.

Nedostatak socijalnog stanovanja vozi ljude u već zasićeno privatnog sektora iznajmljivanje. Žestoko konkurentne, nestabilne i često nedostižna za sve one koji tvrde prednosti (57 posto zemljoposjednika odbijaju pustiti svoju imovinu svima na kućištu koristi) znači da generacija zakup više ranjiv nego ikada. 'Došlo je do dramatičnog porasta broja radnih ljudi koji se nađu bez krova nad glavom, a četvrtina onih koji su potvrđeni kao beskućnici od strane lokalnih vlasti su dva roditelja obitelji s djecom ", kaže Kate Webb, voditelj politike beskućništva u dobrotvorne svrhe Shelter. "Ne radi se o pojedinačnim ljudima i prava i nepravdi njihovog života - to je širi problem uzrokovan slom stambenog sistema. I to je iznajmljivače koji nose najveći teret. U namjerno nesigurnom tržištu - ugovori o zakupu obično traju 6 - 12 mjeseci - iznajmljivače troše najveći dio svojih prihoda na troškove stanovanja. Plate stagniraju i radna mjesta nesigurna, posebno za one na nula-sati ugovora. Dakle, ako stanari su zamoljeni da napuste stanodavci, oni ga pronaći sve teže i teže pronaći negdje drugdje živjeti. "

load...

To je realnost koja se suočavaju tisuće žena. Nasilje u porodici je često prethodnica beskućništvo - žene koje su bile zlostavljane su 20 puta veću vjerojatnost da postanu beskućnici od onih koji nisu. Sklonište je također izdao upozorenje o porastu prljav oglasa na stranicama oglasa, kao što su Craigslist, koji za cilj beskućnice nudeći im smještaj u zamjenu za seks. U stvari, 28 posto žena na ulicama su se prijavili da su imali neželjene seks samo da bi krov nad glavom. Jednom u spiralu, oni su češće pate od loše mentalno zdravlje i ovisnosti i, u prosjeku, da umre na stara samo 43 godina.

Šokantna brojke su dovele do poziva za vladu da pruži više istinski pristupačne kućište, rješavanje socijalno nedostatka stambenog prostora i graditi mostove između stanodavaca i stanara preko duže ugovore o zakupu, kao i za stanovanje koristi se plaća direktno stanodavcima.

Za Stacey, proces koji se izdvaja za socijalno stanovanje bilo bolno. 'Bio sam u B & B za osam tjedana, ali to je bila vlažna tako nisam osjećao [to je] sigurno za mog sina, koji je rođen tri mjeseca prerano i imao upalu pluća ", kaže ona. Nakon toga, Stacey je premješten na ženski hostel, što je još gore - ona i njen sin prošle godine proveo Božić tamo. "Kuhinja je bila prljava i naš krevet bio slomljen sa oprugama viri iz nje", kaže ona. 'Došlo je do tačke u kojoj nisam bila sigurna želim da se probudim ujutro. "

Nadu za narednu godinu je da će Vlada obavezati na izgradnji pristupačne domova, uključujući i najam, za ljude na sve prihode. 'Lokalne vlasti također treba dati finansijsku pomoć koja im je loše je potrebna kako bi porodice ne troše Božić u ispod smještaj ", kaže Webb.

Stacey i njen sin, sada dva, na kraju ove godine osigurano socijalnog stanovanja u januaru. 'Sada imamo stabilnost mi je čeznula, mogu da se vratim na posao i misliti o tome gdje želim da moj sin ide u školu bez straha da ću morati da ga prebacimo ", kaže ona. "Mi ćemo imati lijepo velikog drveta ovog Božića."

Ove godine se obilježava 50. Godišnjica Shelter. Da podrži svoje hitne Božić žalbu i donirati, posjeti shelter.org.uk. Ako mislite da bi mogao biti u opasnosti od gubitka svog doma, nazovite besplatan savjet linija Skloništa na 0808 800 4444.

load...

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Da li se ikada pitala kako je to raditi za vojsku?

Post Izveštaji

Univerzitetska kultura silovanja - šokantna istina iza seksualnih zločina u kampusu

Post Izveštaji

Vremenska linija kostima odjeće: Istorija muškaraca govori ženama šta da nosi

Post Izveštaji

Pogled unutar seksizma u muzičkoj industriji

Post Izveštaji

Rand Jarallah: Palestinac čine umetnika koji rade sa neprikosnovenim

Post Izveštaji

Myleene Klass: zlostavljanje djece u tanzaniji

Post Izveštaji

Francuski brend donjeg rublja je telo koje sramuje djecu s grudima

Post Izveštaji

Pridruži se našoj kampanji #Delji da djevojke daju obrazovanje

Post Izveštaji

Moj seksualni napad na ruke čoveka sa kojim sam radio

Post Izveštaji

Ono što oseća raditi, živjeti i izlaziti u ratnu zonu

Post Izveštaji

Upoznajte krstaša za izbor koji menja život žena

Post Izveštaji

Kholoud Waleed: sirijski novinar i najhrabrija žena na svetu