Usamljenost: kako se boriti u digitalnom dobu | BA.polkadotsinthecountry.com

Usamljenost: kako se boriti u digitalnom dobu

Usamljenost: kako se boriti u digitalnom dobu

Jedna od najgorih stvari o anksioznosti ili depresije može biti ogromna osjećaj da ste sami. Novi 'Jo Cox komisije' ima za cilj da se to promijeni.

Lažeš u krevetu, razmišljajući o svom To Do liste za sedmice, kada je odjednom grlo osjeća deblji nego što je uobičajeno. Ti si prestala da diše kao normalna osoba. To je samo 'u, od' kažete sebi, zbunjen nalet vašeg tela respiratornih amnezije. 'Ajde, ti si to rade stalno za 29 godina. Možete knowthis! ' U međuvremenu, kao što se uključe u jednostranom-konverziju sa svojim jednjak, grudi počinje osjećaj teških i čvrsto, kao da je netko stavio u stegu i polako jebe ga isključite protiv rebra. Kao da zaboravljaju kako izdahnite nije bilo dovoljno nezgodno, sada tvoje lice sada ohladila. Ledena, kao da si zalutao u kuhinju i zakucao glavom u zamrzivaču.

Osim, naravno, nisi uradio. Ti ušuškana u krevetu pokušavajući da ide na spavanje. A ti napad panike.

Smatra se da je više od jedne petine ljudi u Velikoj Britaniji pate od napada panike i anksioznosti. Za neke, koji uključuje negativan, zastrašujuće misli. Za druge, to je tip iskustvo igle-i-igle, podsjeća na leži na krevetu eksera a cirkus akt plesovima na grudima. U Dr. Martens.

load...

To može biti slučaj zamrzivača glave.

To bi mogao biti ništa od navedenog.

Ali jedan od najčešćih simptoma anksioznosti je osjećaj usamljenosti. I to ne čudi - ne samo da si najvjerojatnije brinuti o svima mrzi tebe i umire sam, ali sada vaš mozak igra ne-zapravo-sve-koji-smiješno igra sa vama to znači da ste svjesni da ste se ponaša malo čudno - i koja služi samo da ozakone svoje strahove.

Ali, ako je iznad udari malo bolan, grudi-kompresijom akorda, onda ne brinite. Ili, barem, manje brinu. Od danas, poslanici su pokrenuli komisiju međustranačke da se bave "tiha epidemija" usamljenosti širom Velike Britanije, u čast ubijenog Jo Cox, koji je bio u procesu uspostavljanja komisije kada je ubijena ispred svoje izborne jedinice prošle godine. Je 'Jo Cox komisije' će tražiti praktična rješenja kako bi se smanjio utjecaj usamljenosti na pojedince - nešto što je krajnje potrebno, kada je nedavna istraživanja pokazuju da više od petine Britanaca privatno priznaju da su "uvijek ili često usamljen. Istraživači su rekli da usamljenost značajno povećava rizik od moždanog udara, i da ga treba tretirati kao ozbiljno kao pušenje ili prejedanje. Komisija će raditi tokom 2017. Godine "da sija svetlo na različite aspekte usamljenosti i pozitivne korake možemo sve odvesti u borbu protiv te pojave."

load...

Govoreći prije lansiranja, Kim Leadbeater, Jo Cox sestra, rekao: "Jo je bio izvršitelj, a ne i jadikovanja. Želimo da nastavimo da Legacy oslobađajući društvo usamljenosti jednog razgovora u isto vrijeme. "

3 načina za borbu protiv usamljenosti u digitalnom dobu

Našli smo tri super mentalno zdravlje pokreta koji se možete pridružiti. Dakle, možda ćete osjećati kao da se svet završava i svoj šef će te otpustiti i prijatelj-of-a-prijatelj sedeo preko puta ste u kafani se šalje poruke svog prijatelja o vašem outfit, ali ćete također znati da si nisam sama. I to je prilično velika stvar.

Depresivnog Cake Shop

Znaš šta čini loš dan malo bolji dan? Keksi obuhvaćeni u sivoj šlag sa slatka mala smooshed se tužna lica. U cilju da se okonča stigme protiv "jedan depresivni torta odjednom 'pitanja mentalnog zdravlja, DCS je osnovao kreativni direktor i PR Emma Thomas u 2018. Njen plan je prilično jednostavan - sve kolače morao biti Eeyore-raincloud siva ( NB: naš opis, ne njen), iako bi mogli imati pop boje da predstavlja nadu. Zatim, organizovanjem pop up Depresivno Prodavnice Cake širom svijeta (mislim da u Velikoj Britaniji, Americi, Europi, pa čak i Indija), svijest je podignuta - uz novac za razne lokalne mentalno zdravlje dobrotvorne svrhe.

Mentalno zdravlje Mates

Čiji je osnivač Telegraphjournalist Bryony Gordon, MHM počeo u parku u centru Londona nakon što je napisala je na Twitteru pitao da li neko drugi s problemima mentalnog zdravlja Traži se i hodati i govoriti.

'Imam OKP i tokom godina su također patili od depresije, bulimije i ovisnost droge,' objašnjava Bryony. "Većina ovih jesam potpuno sam, kao i svi drugi koji boluje od mentalne bolesti -. Jer mentalne bolesti leži do vas što se osjećate kao nakaza '

Preskočite naprijed šest mjeseci, a tu su i sada ispunjavaju up širom zemlje. Samo se pojavi, napraviti neke prijatelje, i otvoreno govore o svojim iskustvima, bez straha da će biti sudi. Lako.

Green teretane

To je protiv svakog memorije obaveznog lekcije PE, ali tehnički svi znamo da vježba čini da se osjećamo bolje - to je cijeli endorfina stvar. Ali, kao sretni kao što smo se sviđa naš hormona (hint: mislimo četvrti rođendan party - samo nakon što ste obojeno lice naranče sa Wotsits i desno prije nego što pišaš sebe na skakanje zamak), to nije uvijek tako jednostavan.

Što je gdje Green teretane dolaze u - ekološki i ponoseći se na svoje društvene odgovornosti, teretane su manje Virgin Active, više hiljadugodišnje-aerobik-in-your-lokalne-park. Ali uz blisku saradnju sa Mind mentalno zdravlje u dobrotvorne svrhe, na nacionalnom nivou klase personalni trening su obučeni u maksimiziranju mozgu koristi od svojih članova - kao i fizičkih.

Jo Cox komisije

Poslanici su pokretanje komisija cross-party koji će tražiti praktična rješenja kako bi se smanjio utjecaj usamljenosti

load...

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Ličnosti koje podržavaju londonski ženski marš na društvenim medijima

Post Izveštaji

Diskriminacija u trudnoći na poslu - koje su vaše mogućnosti?

Post Izveštaji

Zašto protestne olimpijske igre ove žene ne bi trebalo da budu neprimećene

Post Izveštaji

Stalking: Šta morate da znate da biste bili sigurni

Post Izveštaji

To se događa: Kampanja silovanja brokera od strane Yane mazurkevič

Post Izveštaji

Godinu dana od napada Bataklan

Post Izveštaji

Da li se ikada pitala kako je to raditi za vojsku?

Post Izveštaji

Novi Bechdel testovi za filmove, muziku, TV, obrazovanje, biznis itd

Post Izveštaji

7 načina sprečavanja trgovine decom u Velikoj Britaniji danas

Post Izveštaji

Rusija i bela kuća: Sve što znamo do sada

Post Izveštaji

Univerzitetska kultura silovanja - šokantna istina iza seksualnih zločina u kampusu

Post Izveštaji

Francuski predsjednički izbori 2018: Evo svega što trebate znati