Upoznajte pionirsku školu u Brazilu koja će učiniti da vaše srce padne | BA.polkadotsinthecountry.com

Upoznajte pionirsku školu u Brazilu koja će učiniti da vaše srce padne

Upoznajte pionirsku školu u Brazilu koja će učiniti da vaše srce padne

Uz ples trupa na licu mjesta i podrška sedam dana u tjednu, CERVAC mijenja percepciju invaliditeta u nekim od najsiromašnijih zajednica u Brazilu. Corinne Redfern otputovao u Recife prijaviti.

Duginih boja haljina letenja, 31-godišnja Gisele Carla vrti oko, raširenih ruku i bulji u plafon. Njen partner - što je 22-godišnji zove Eduardo - zuri u nju, čak ni pokušavali sakriti svoju široku usta divljenje. Kao što je bend u uglu igra na vrhu obimu i osam drugih parova zavrtite svoj put oko dvorane, Gisele slavine prste i čini njen način da se u centru sobe. Ona je bavljenja ovim rutinu dva puta nedeljno months.And ona izabere da ne stavi jedan korak u pravu.

Prošlo je više od 28 godina od CERVAC prvi je otvorio svoja vrata - dobrotvorna finansira centar nudi besplatnu podršku za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju u jednoj od najsiromašnijih zajednica Recife - a to je još uvijek jedina škola te vrste u tom području. A jarko obojeni meke igraonicu pruža vizualne i taktilne stimulanse za 40-tak pod petica donose njihovi roditelji za osam sati dnevno, pet dana u tjednu. A polu-pokrivena dvorana teretana je složen sa hula obruča, košarku mreže i oslikane saobraćaj čunjeva na pomoći starijim učenicima poboljša koordinacija. Plesa se odvijaju svakog petka - sa nastupa održana u cijeloj zemlji nekoliko puta godišnje.

load...

Međutim, iako trenutno ima više od 80-ero djece na CERVAC knjige - sve sa smetnjama u rasponu od Down sindroma u Mikrokefalija - njihove porodice su i dalje prisiljeni putovanja u za do 200 kilometara svaki dan. A tu je i lista čekanja od 73 drugih koji još uvijek ne mogu dobiti pomoć dok se projekt postavlja više novca.

'Mrzim potrebe da odbije neke porodice ", kaže Alba Lopes, jedan od CERVAC tri osnivača. 'Srce mi se slama, jer je to jako teško za porodice dobiti podršku kada njihova djeca imaju invaliditetom i kulturno to može biti vrlo teško naučiti roditelje da ne skrivaju svoju djecu daleko. Želimo podići svijest o napretku koji može biti jednostavno uključivanjem djece u mainstream društvu. '

load...

Alba je otvorila školu kada je imala samo 19, nakon što je Gisele - njegova nećaka - rođen je s Downovim sindromom. "Razgovarao sam sa dva mojih prijatelja o tome, i mi smo shvatili da nije bilo nigdje u Recife za porodice da djecu poput Gisele za podršku", kaže ona za Marie Claire. 'Moj ujak i ujna su bili sretni - oni ran pekaru, i oni su imali novac da se preseli u Rio gdje je bilo stručnjaka koji bi mogli raditi s njom. Ali kad su je vratili u Recife, oni bi upoznati se s roditeljima druge djece s Down sindromom, a razlika između razvoja djecu 'je bio tako bolno gledati. Giselle mogao da hoda i komunicira, ali ostali nisu bili u njenoj blizini nivo na sve. Dakle - zajedno sa svojim prijateljima Marcus i Mauricia - sam odlučio da pomogne '.

Tri tinejdžera seli i razgovarali što im je potrebno učiniti kako bi se uspostavila besplatnu školu za djecu sa posebnim potrebama u faveli - dele odgovornosti dok su prolazili. Alba, koji su već imali diplomu u biološkim znanostima, vratio na univerzitet da studira Govor i jezik terapija. Marcus preuzeo poslovne administracije. Mauricia učinio diplomu u nastavi. "Mislili smo na taj način, imali smo tri glavna stuba pokriven," objašnjava Marcus. "To je uvijek bio timski rad, od samog početka."

'Dok smo proučavanja, počeli smo gledajući u tačno koliko je djece u favelama može biti potrebna podrška,' Alba podsjeća. 'Tako smo išli od kuće do kuće, pitaju da li bismo mogli zadovoljiti njihove porodice. Utvrdili smo 64 djece sa smetnjama u razvoju - ali uvjeravanje njihovih roditelja da ih provesti dan ili dva svaki tjedan je teško. Vidjeli smo toliko strašno zlostavljanje događa. Bilo je djeca vezan konopcima, ili zatvoreni u male sobe u mraku. Jedan mali dječak je što je da živi u kućici za pse - okovao kao životinju u mraku. Svaki dan smo otišli i pokucao na više vrata, a onda svake noći sam otišao kući i plakao. '

Suze na stranu, njihov rad je počeo da se isplati. Nakon nekoliko tjedana, pet porodica je doveo svoju djecu u male crkve dvoranu u kojoj su radili. Nekoliko sedmica nakon toga, a broj je ponovo udvostručio. Kad su Alba i Marcus bavi nakon šest godina zajedničkog rada, bilo je 50 porodica u pohađanja - navija kao par razmijenili zavjete u staroj školskoj dvorani u susjedstvu.

"Naša filozofija je drugačiji od onog većine bolnica u tom području", objašnjava Alba. 'Ne želim roditelje da dovedu svoju djecu ovdje i samo ih ostaviti sa stručnjacima - Želim da to bude zajednički iskustvo, gdje su njihove mame i njihove tate i njihove braće i njihove sestre i njihove bake i deke sve uključene. To je razlog zašto smo organizirati toliko nastavu za roditelje - radimo sa lokalnim seksualni terapeut domaćin predavanja na održavanju svoj seksualni život kad imaš dijete koje zahtijeva 24 sata njegu - i dođemo braće i sestara koje dolaze zajedno kad god se držimo stranke, previše. Ako želimo utjecaj CERVAC da bude što veći, onda to mora biti sveobuhvatan. "

Ovih dana, Marcus i Alba imaju dvije tinejdžerske kćeri koji pomažu sa pokretanjem projekta u svoje slobodno vrijeme, a dodatnih 27 članova osoblja na licu mjesta, uključujući i visoko kvalificiranih medicinskih sestara i psihologa. Tokom posljednjih 25 godina, oni su pomagali oko 300 djece - podržavajući ih od nekoliko mjeseci dok ne budu dobro u 20-im godinama. 'Naravno, neki od djece neće uspeti u zrelo doba,' Alba kaže polako. 'Međutim, u tim slučajevima, mi i dalje pokušavaju da prošire svoje životni vek - ili barem da ih kao ispunio kao mogući. Kada CERVAC ne izgubiti dijete, to je vrlo bolno. Ali želimo podržati roditelji kroz taj proces. "

'Na kraju krajeva, samo želimo da pomognemo porodicama - da li je to medicinski ili psihološki, "dodaje ona. 'I mi želimo podići svijest o tome šta je sposoban za svako dijete koje dolazi ovamo. Ovih dana, mnogi od starijih učenika čak idu u redovne škole za dio sedmice - uspjeli smo da blisko sarađuje sa nastavnicima u području da pomogne u integraciji, a rezultati su iznad svega što sam se nadao.

U međuvremenu, Gisele - koji je zaposlen puno radno vrijeme kao sekretar Centra - ne mogu zamisliti život daleko od centra. "Ja ga volim ovdje", kaže ona. 'To me čini jako preopterećeni da mislim da je počelo zbog mene. Nadam se da ćemo pomoći pokazati da biti drugačiji nije loše. Svako je drugačiji u svakom slučaju - to je samo još očito s nekim od nas '.

Podrška CERVAC na cervacrecife.blogspot.co.uk.

load...

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Dan plodnosti u Italiji izazvao je mnogo šokantnih reklama

Post Izveštaji

Upoznajte žene koristeći instagram da promene svoje živote

Post Izveštaji

Upoznajte inspirativnu ženu koja je osnovala ne zaboravite decu

Post Izveštaji

Glasaj 100: Potpuno Badass suvremeni o kojima trebate znati

Post Izveštaji

Zašto muškarci plaćaju za seks? 3 pratnja Kviz svojim klijentima

Post Izveštaji

Ja sam pobegao iz zatvora u severnokorejskom zatvoru

Post Izveštaji

Fotografije Sirije prije rata

Post Izveštaji

Univerzitetska kultura silovanja - šokantna istina iza seksualnih zločina u kampusu

Post Izveštaji

Napad špijuna Salisbury-a - sve što trebate znati

Post Izveštaji

Da li se ikada pitala kako je to raditi za vojsku?

Post Izveštaji

Međunarodni dan djevojke: Kako se uključiti

Post Izveštaji

Kako klimatske promjene stvaraju više djeteta