Unutar Iračke scene noćnog kluba | BA.polkadotsinthecountry.com

Unutar Iračke scene noćnog kluba

Unutar Iračke scene noćnog kluba

Zaboravi clubbing u Ibiza ili provod na Tajlandu - ispada, Irak ima ekspanzivan noćni život, a britanski su žene čak ide tamo na odmor.

Dok ISIS zauzima Mosul i borbe nastavlja u i oko Bagdada, jednom uglu u Iraku je preostalih odlučne protiv naleta rata koji se prostire preko ostatkom zemlje. Erbil - poznat i kao Irbil, ili (začudo) Hawler - i dalje je kosmopolitski središte iseljenici, tržnih centara i noćnih klubova. Žene rijetko pokrivaju kosu, kratke suknje ne opravdava pažnju takozvane 'moralnost policije ", a alkohol je lako pristupiti - košta oko 10 € piće.

Iako ISIS dobio unutar 40km od grada prošle godine, u velikoj mjeri Christian, kurdski region je bio u mogućnosti da se odbrani od ekstremiste - i dalje je u velikoj mjeri na sigurnom. I bez obzira na sukob i drugdje u svojoj zemlji, stanovnici i dalje odlučni da ne pobjegne. I njihovo prisustvo znači da je sve broj noćnih klubova niču širom grada - čak i crtanje turista iz Velike Britanije, žele alternativu noćni provod.

load...

"Postoji nekoliko opcija ovde u Erbil za noćne izlaske, kaže Angelina Miran, 36, Windsor - ko je sada živi u Iraku na pet godina. 'Svi hoteli u imaju pristojne rešetaka, a dok je nešto najbliže pub bi Njemački Bar, to je sve što očekujete, sa velikim staklenim litre ledene točenog piva i ogromne ekrane za nogomet.

'Moje omiljeno mesto za izlazak za koktele mada bi verovatno bilo Onyx, koja je kvalitetno restoran sa džez muzikom, a onda dole tu je i Lotus Club koji je prilično prvi ovdje u Erbil. Otišao sam na otvaranju noći u kolovozu, i to je sve što mogu da želite od noćnog kluba. U stvari, ako to nije bilo od nesnosne topline van kada smo napustili u 03:00, mogao si mislio da si bio na noćni izlazak u Londonu. "

load...

Nazvan je prvi put 'Ultraclub', sa svojim UV rasvjete i '00s Engleski dance hitova, Lotus je već poznata za privlačenje putnike iz svih krajeva Erbil - pa čak i kao daleko kao Iran. U stvari, izvještaji u posljednjih nekoliko godina ukazuju na to da hiljade mladih Iranaca čine putovanje preko granice u Irak svakog vikenda - ditching njihov hidžab prilikom ulaska i doslovno pustiti kosu dolje.

'Postoji više noćnih klubova gradi [u Erbil] od džamija,' objašnjava BBC reporter Jiyah Gol, koji je baziran na sjeveru Iraka i uspoređuje najbrže rastući grad u Iraku na sljedeći Dubai. "Ovo mjesto je postalo meka za zabavu na ovim prostorima."

'Na večernji izlazak, ništa nije zabranjeno ovde ", objašnjava Angelina. 'Mini haljine, kratke suknje i špageti trake, ili low cut vrhovima su svi normalni. To je zapravo prilično oslobađajuće na provod, najmanje jednom mjesečno okružen iseljenici i Kurda koji su se vratili u grad. Jedini pravi razliku od noći u Velikoj Britaniji su mjere sigurnosti - i muško ženski odnos, što ponekad me čini malo izvan odbrojani. Ponekad kad sam sam sa drugaricama, ja imaju tendenciju da se uzimajući zurio u jeziv način od muškaraca. "

'Uvijek sam osjeća sigurno ovdje još više tako da sada, iako smo okruženi rata "radio voditelj dodaje. 'Ne možete ignorirati činjenicu da svakodnevni vidite izbjeglica koji su bili raseljeni traži novac na ulici, ali ne sve u Iraku je način na koji ste ga vidjeti na vijestima.

'Moja sestra zapravo nas je nedavno posjetio za desetodnevni odmor iz Londona, a ona ga voli. Proveli smo većinu noći zajedno, jedu suši na 21. Katu Divan hotel, pije koktele na Bond bar, whiling dalje sate na vino i sir noći u Onyx i ples na The Lotus Club. Potpuno je sjajan. "

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Ono što oseća raditi, živjeti i izlaziti u ratnu zonu

Post Izveštaji

Godinu dana od zemljotresa, njegove žene koje obnavljaju nepale

Post Izveštaji

Dan majke u Gani: Kakav dan majke izgleda u gani

Post Izveštaji

#blackmonday vidi poljsku žensku kampanju da legalno održi abortus

Post Izveštaji

Fotografije Sirije prije rata

Post Izveštaji

Britanski tinejdžer držao se kao seksualni rob u Londonu četiri godine

Post Izveštaji

Glasaj 100: Potpuno Badass suvremeni o kojima trebate znati

Post Izveštaji

Sirijske devojke u Jordanu osećaju prisiljavanje na brak

Post Izveštaji

Aysha izbeglička priča drugi deo: Danska

Post Izveštaji

Vremenska linija kostima odjeće: Istorija muškaraca govori ženama šta da nosi

Post Izveštaji

Upoznajte inspirativnu ženu koja je osnovala ne zaboravite decu

Post Izveštaji

Evo šta svi treba da naučimo od žandarskih žena