Šta čini uverenoj uspešnoj ženi da ostanu u uvredljivoj vezi? | BA.polkadotsinthecountry.com

Šta čini uverenoj uspešnoj ženi da ostanu u uvredljivoj vezi?

Šta čini uverenoj uspešnoj ženi da ostanu u uvredljivoj vezi?

I kako uočiti znakove

Niko od nas nikad neće saznati istinu o onome što se dešavalo u Amber Heard i Johnny Depp je 15 mjeseca braka, ali ono što je sigurno, je da je to Heard je bio na drugom kraju prilično loše pritisnite.

Od vrišti tabloid naslove o njoj raširena biseksualne poslove, u prastarim insinuacija da je ona samo zlato kopanje wannabe pokušava da obori veliki glumac, bilo je zajednički napor da se potkopa ozbiljne optužbe nasilja u porodici (i generalno diskredituje nju kao ljudsko biće).

U međuvremenu, Alice in Wonderlandstar navodne provale su sumnjali milioni ili jednostavno opravdati kao akcije sa bolom muž pokušava da kontroliše svoje "van kontrole" žena, dok se bore da se pomiri sa smrću njegove voljene majke.

load...

Onda je došla vojska prijatelja, confidantes i bivšim spremni ustupiti Heard na "manipulativne crazy girl 'scrap heap, što ukazuje da bi lažirao cijelu stvar. Na kraju krajeva, kako osoba može biti pate od trauma nasilja u porodici jedne minute i nasmijan u Instagram fotografija sa drugaricama je sljedeće? Sigurno ako je bila zlostavljane žene, bila bi jeca u krevetu doji joj modrice, a ne od dva dana kasnije zabavljala s prijateljima i stavljanje njene fotografije exploit na Instagram.

Pa za koga kupuju ovu liniju, vrijeme je da se probudimo. Kao što je svako ko je ikada žrtva nasilja u porodici će svjedočiti; kao što su žene često hrabri, sigurni, uspješne žene koje su izuzetno sposobni stavljanja na "lice" prema vanjskom svijetu i pretvarajući se da ništa nije u redu. Ako je i 'prisile kontrole "(jedan od prvih znakova nasilja u porodici) dio zlostavljanja iza scene, to može paralizirati ženu da ostanu sa svojim partnerom već godinama, ili odbija da podnese tužbu iz straha.

load...

Sandra Horley, izvršni direktor Refuge, kaže da su mnogi nasilnici usvojiti ono što ona naziva "šarmom sindrom 'eksploataciju čiste snage njihove karizme da manipulišu svoje žrtve u skladu. To bi moglo objasniti zašto je često takav šok među porodice para i šireg kruga kada nasilnika, koji izgleda kao veliki ulov, se razotkrili.

'Mnogi muškarci pokazuju povremene ljubomore ili ljutnje, ali prekretnica u zloupotrebu karakterizira ponavlja zastrašivanja. Zlostavljača prebacuje iz šarm bjesne, što je zbunjujuće. On nije gadan sve vrijeme i autsajderi mislim da je divno, tako da je žrtva misli da je umišljam. Često rezultat je da žene počinju da sumnjaju svoj sud ", kaže ona. "To je opasno da mislim da zlostavljači samo plijen na slab. Mnogi nasilni muškarci traže uvjeren, atraktivna žena koje se dogoditi da se prolazi kroz težak period. '

Dakle, šta je to što čini žene ostaju? Kelly Watson, 36, računovođa iz Manchester, fizički i emocionalno zlostavljao njen bivši, za sedam godina. On je konačno zatvoren prošle godine. Ona objašnjava Marie Claire ono što joj je prestao od ranije odlaze.

'On je bio šarmantan, inteligentan i dobro izgleda, ali su znaci upozorenja su tu od samog početka. Nakon piće je postao gorak i mrzovoljan: on mi je rekao da je imao težak odgoja. Njegov ranjivost izvadi potreba u meni da ga njegovati i opasno, da oprostite svoju kontrolu ponašanja.

Kada sam otišao u trgovine, on bi me tekst mu sliku da dokaže sam bio tamo - on je bio paranoičan sam vidi da su drugi ljudi. Njegov verbalnog zlostavljanja postala fizički. On bi me ujede na usni, zamku mene u kuhinji i, ako sam odbila seks, on bi me siluje.

Da je nasilje dolaze pred emocionalnog zlostavljanja bih ostavio na početku. Ali dok se to dogodilo, bio sam tako ukorijenjene. On je presušile moje samopoštovanje. On bi se izvini nakon toga. Napravila sam izgovore da mu daju još jednom. Krivio sam mu piće i sebe što nisam njega usreciti. Bio sam previše sramota i uplašena da nikome reći - čak i policija - u slučaju da nije vjerovao.

Onda jednog dana, ustao sam ga kada je pokušao da me guše i srušila. Kada sam došla krug, on je bio u kupatilu, pa pobjegao sam u kuću prijatelja i ona me nagovorili da zovem policiju. Nakon što je uhapšen zbog napada.

Na kraju, on je proglašen krivim za šest tačaka za silovanje i jednoj tački za ABH, i osuđen je na 13 godina. Njegova samo 5 godina da učim da prihvati to nije bila moja greška. Polako, ja obnovi svoj život i ponovno gledajući u budućnost. "

Stručnjaci kažu da je "emocionalnog zlostavljanja 'ili' prisile kontrole 'su prvi znaci nasilja u porodici. Evo kako da uoče znakove.

1. On te izolira od porodice i prijatelja, prati vaše telefonske pozive, e-mailove, tekstova i slova.

2. Osjećate hodate po jajima. Ne možete osvojiti i osjetiti izvan kontrole.

3. Svaki vaš pokret se prati, provjerava se na vas, prati vas i optužuje vas laže o svom boravištu.

4. On vas poziva imena, stavlja vas dole pred drugim ljudima i durenja.

5. Vi oprostite svoje postupke, jer je on uvijek kaže da je je- ne želite da drugi misle loše o njemu, ili za ostanak.

Ako su pogođene nasiljem u porodici, kontakt womensaid.org.ukfor pomoć i savjet.

load...

Povezane vijesti


Post Izveštaji

To je kao da je žena sa invaliditetom koja živi u siromaštvu

Post Izveštaji

Evo šta svi treba da naučimo od žandarskih žena

Post Izveštaji

Zašto žene marširaju: žene koje su pobedile 2018

Post Izveštaji

Godinu dana od zemljotresa, njegove žene koje obnavljaju nepale

Post Izveštaji

Evo kako proslaviti međunarodni dan žena

Post Izveštaji

# afterseptember11: Iskustva rasizma i islamofobije nakon 9-11

Post Izveštaji

Moj seksualni napad na ruke čoveka sa kojim sam radio

Post Izveštaji

Stalking: Šta morate da znate da biste bili sigurni

Post Izveštaji

Vremenska linija kostima odjeće: Istorija muškaraca govori ženama šta da nosi

Post Izveštaji

Upoznajte krstaša za izbor koji menja život žena

Post Izveštaji

Aysha izbeglička priča drugi deo: Danska

Post Izveštaji

Dokumentarna odbačene kćerke pokazuje stvarnost ženskog infanticide u Pakistanu