Šta bi se zapravo dogodilo ako bi predsednik bio ukinut | BA.polkadotsinthecountry.com

Šta bi se zapravo dogodilo ako bi predsednik bio ukinut

Šta bi se zapravo dogodilo ako bi predsednik bio ukinut

Pozivi za njegov opoziv su tvrdoglav 45. Predsjednika otkako je preuzeo svoje mjesto u Ovalnom uredu. Ali ono što bi zapravo dogoditi ako je opozvan Trump?

Put 45. Predsjednika u uredu već bio jedan od najkontroverznijih u povijesti. U manje od godinu dana Donald Trump je optužen da je u dosluhu sa Russiato bušenje na ishod izbora u SAD, zaprijetio nuklearni rat sa Sjevernom Korejom i prikazani očigledno popustljivost prema beloj rasisti u Charlottesville.But će Donald Trump biti opozvan?

Sve veći popis svojih neprijatelja, od FBI insajdera stručnjake kao što je režiser Michael Moore (koji je također pogodili Trump će pobijediti na izborima) smatra da je pitanje kada, ne ako, predsjednik je opozvan. Ali ono što je zapravo opoziva, kako se opoziv proces rada i šta će se desiti ako je opozvan Trump?

Ono što stoji na putu je Trump smjeni?

Samo u Domu mogu inicirati optužbe i opoziv zahtijeva dvotrećinsku većinu glasova u Zastupničkom domu i dvotrećinska većina u Senatu. Međutim, theHouse i Senat su trenutno još uvijek pod republikanski kontrolom, tako da je samo pobuna iz Trampa vlastite stranke bi se to dogodilo. Senat bi onda početi suđenje protiv predsjednika, zaključno sa glasanjem. A dvije trećine glasova protiv predsjednika bi bilo dovoljno da ga smijeni.

load...

Je predsjednik vjerojatno da podnese ostavku prije opoziva?

Ranije ovog mjeseca Jackie Speier- koji sjedi na Domu Stalni Komitet o inteligencija - rekla je ona smatra da, s obzirom na sve više dokaza o vezama Trump tim u Rusiju, da je predsednik verovatno da podnese ostavku prije opoziv. 'Imam uvijek mislio da je on nikada neće ispuniti svoju punu pojam ", rekla je ona," Ja sam više uvjeren da će napustiti prije nego što bi bilo koji opoziv održati. "

Kako Amerikanci o smjeni?

Prema anketi uzeti prošlog mjeseca od strane Monmouth University biračkih instituta, 41% američkih birača bih da vidim opoziv postupak protiv predsjednika Trump, što ga čini jednim od najnepopularnijih predsjednicima u istoriji. Nedavno Gallup istraživanja pokazuju rejting predsjednika odobrenje su na svih vremena niska, pošto je pao na samo 34%.

load...

Koji preuzima Ako je predsjednik opozvan?

Ako Trump je prisiljen da podnese ostavku u naredne četiri godine tadašnji potpredsjednik Mike penija će zauzeti njegovo mjesto u Ovalnom uredu. Za razliku od Trampa Maverick ponašanje i poziranje kao Washington autsajder, penija ima jake veze stranke i po mnogima republikanaca kao sigurno par ruku. Na kraju krajeva, to bi moglo računati protiv Trump ako Mueller smatra čvrste dokaze za izdaju.

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Unutar Iračke scene noćnog kluba

Post Izveštaji

Uništena ambicijom? Iza Ivanka Trumpa i Jareda Kušnera

Post Izveštaji

Ono što oseća kao da dođeš kada si terminalno bolestan

Post Izveštaji

Kako dobiti argument (od onih koji tvrde da žive)

Post Izveštaji

Nastavnici za seksualno obrazovanje u svijetu se bore za svoja reproduktivna prava

Post Izveštaji

Fotografije Sirije prije rata

Post Izveštaji

Razan alakraa

Post Izveštaji

Dan u životu: kakav je to biti 28-godišnjak u Siriji

Post Izveštaji

To se događa: Kampanja silovanja brokera od strane Yane mazurkevič

Post Izveštaji

Sirijske devojke u Jordanu osećaju prisiljavanje na brak

Post Izveštaji

Upoznajte ženu koja stoji iza Maison shaloma, spašavajući djecu u ratom razbijenim zonama

Post Izveštaji

#handsoffourrights