Rio de Janeiro je favela balerina | BA.polkadotsinthecountry.com

Rio de Janeiro je favela balerina

Rio de Janeiro je favela balerina

U kutu Rio de Janeiro favelama kriminalnih, a pionirskog baletan uči djevojke na Plié njihov izlaz iz siromaštva

Bilo koji Brazilski će izgledati na vas širom otvorenih očiju ako im reći da si posjetio Komplekso do Njemački favela u Rio de Janeiru. Ozloglašeno nasilnom susjedstvu je dom za gotovo 70.000 stanovnika i zloglasni bande krijumčara droge koji patroliraju ulicama sa puškama.

Ali, u jednom od tiši uličica, a gibak 22-godišnji, Tuany Nascimento, može se vidjeti pirouetting na izgrebana-plavo katu sportskog prsten na otvorenom. 'Uvijek sam došao sam da vežbam balet ", kaže Nascimento, koji je jednom sanjao da postane profesionalni balerina dok nije okrenula pažnju na nastavu umjesto toga. 'Kad god sam došao, djevojka ili dva bi se pojavio za gledanje. Ubrzo sam shvatio da je potražnja za nekoga ko bi mogao nadahnuti mlade djevojke za ples. "

load...

I tako, prije tri godine, Na Ponta dos Pes (On Our Tiptoes) baletsku školu rodio. Danas, Nascimento predaje tri balet dva puta tjedno do 49 djevojke, u dobi od četiri do 17 godina, na oronulom sportski teren gdje su učenici u prljavo bijele baletanke zaobiđu bazena vode iz jučerašnjeg obilnih padavina. 'Moje klase su o preuzimanju te 49 djevojčica i širenje njihove umove za budućnost ", kaže Nascimento.

Balerina girls'If jedna od mojih 49 djevojke nastavlja biti profesionalni balerina, onda pamtiti ", kaže Nascimento. 'Ali moj klase su više o proširenju svoje aspiracije, tako da shvate da imaju mogućnosti izvan favele.

Finansijski liftThe balet Barre (gore) je spašen iz out-of-korištenje plesni studio. Samo financijsku podršku programa je došao iz malog granta iz lokalne Salon namještaja.

load...

Praksa čini perfectThe balet nastava se održava u ograđenom kompleksu koji se uglavnom koristi za košarku i nogomet.

Podizanje barreTwo pupoljke balerine (gore) se sprema. Baletske škole je prilika da se pokaže policiji da favelama oko više od krijumčara droge i kriminala.

Istezanje njihov boundaries'The većina djevojaka iz slamova došao da me razmišljanje, "Ja želim da odrastem, dobiti posao u moj dom, a onda postati majka", kaže Nascimento. 'Oni nemaju aspiracije izvan zidina zajednice. "

Moram danceStudents je potrebno kako bi svoj izvještaj škole kartice kao dokaz da su upisani u obrazovanju i prolazi sve njihove klase da učestvuju u baletu praksi.

Lekcije u životu 'Balet je jedna od najvažnijih transformativne umjetnosti ", kaže Nascimento (gore), koji studira fizičkog vaspitanja u Celso Lisboa koledžu. 'Kada si tu, da pratite pravila, imate disciplinu i izazova - to su univerzalni životne lekcije. "

Posegnuti za stars'I žele pokazati devojke da je svijet je ogroman mjesto, sa puno prilika za svakog od njih, "objašnjava Nascimento. "Oni samo treba da zamijene svoje oružje za baletanke, i sanjati veći."

Za više informacija, visitballetnapontadospes.weebly.com

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Zašto protestne olimpijske igre ove žene ne bi trebalo da budu neprimećene

Post Izveštaji

Dan plodnosti u Italiji izazvao je mnogo šokantnih reklama

Post Izveštaji

7 načina sprečavanja trgovine decom u Velikoj Britaniji danas

Post Izveštaji

Kholoud Waleed: sirijski novinar i najhrabrija žena na svetu

Post Izveštaji

Glasaj 100: Potpuno Badass suvremeni o kojima trebate znati

Post Izveštaji

Obama protiv truda: inauguracije u brojevima

Post Izveštaji

Upoznajte žene koristeći instagram da promene svoje živote

Post Izveštaji

Kako pomoći sirijskim izbeglicama: priča o jednoj ženi o životu sa izbeglicom

Post Izveštaji

Ličnosti koje podržavaju londonski ženski marš na društvenim medijima

Post Izveštaji

Ženski branitelji ljudskih prava stavljaju svoj duhovit duh na mapu

Post Izveštaji

Zašto smo marširali Trump-a - irske žene koje traže promene

Post Izveštaji

Godinu dana od napada Bataklan