Pridružite se našoj #Sharethelight kampanji za edukaciju i osnaživanje žena | BA.polkadotsinthecountry.com

Pridružite se našoj #Sharethelight kampanji za edukaciju i osnaživanje žena

Pridružite se našoj #Sharethelight kampanji za edukaciju i osnaživanje žena

Ovdje je sve što trebate znati.

Ovaj mjesec, mi smo pozivajući da se pridružite našim međunarodnim Marie Clairecampaign, u suradnji s L'Occitane, da podigne 300 € za podršku projektima koji obrazuju i osnaživanju žena i djevojčica u Velikoj Britaniji i širom svijeta.

Predstavljanje naše #Sharethelight kampanje.

Kroz edukaciju i nove mogućnosti za razvoj karijere, možemo transformirati živote žena i djevojaka, boriti se za ravnopravnost spolova i iskorijeniti dugoročno siromaštvo. Pokazati svoju podršku kupovinom Marie ClaireL'Occitane svijeća. Za svakih 9 € svijeća kupio (u prodavnicama ili na web stranici), 100 posto zarade ide za financiranje obrazovnih projekata poput ovih...

load...

"Oduševljeni smo što su odabrani kako bi dobili 1 € grant nastaviti naš rad", kaže Viktorija Mostovi iz Global Girl Media, koji je također dobio podršku. Organizacija pruža žensko-vodio kurseve u oblasti digitalnih medija na djevojčice u dobi od 14 do 22. "Prošle godine, naši učenici iz različitih i pod-služio zajednica naučili vještine u izvještavanju, video-odluka i blogging, i stvorio dva nagrađenih filmova: Krađa intimnost, o takozvanim "drolja-sramote ', i Brexit Razotkrivena, o usponu u napadima na muslimanske žene nakon referenduma. Djevojke istraživali, planirao, pucao i uređivanje proizvedenog sami ovih filmova. Ove priče treba reći. "

load...

'Žene nisu kratki ideja da pomognu u stvaranju pozitivne promjene u svom životu, ali su često nema dovoljno sredstava potrebnih za uključivanje te ideje u stvarnost ", kaže Samantha Rennie, izvršni direktor Rosa, koja finansira ove projekte i drugi preko države. Dok su mnoge žene i djevojke u Velikoj Britaniji imaju priliku za uspjeh u životu, to nije istina od svega - i znamo da je ulaganje u žene i djevojke koristi svima. Rosa je jedini UK-širok fond za žene i djevojke, mobiliziranje resursa za osnaživanje žena u nepovoljnom položaju. '

Obrazovanje i osnaživanje djevojaka i žena je pitanje snažno misle o atMarie Claire.That Zato smo vas da nam pomogne da podigne 300 € za Rosa da plati za projekte kao što je ovaj, kao i podršku našim tekućim dobrotvorne organizacije u Kambodži i Africi.

Kambodža: Pomozite nam financiranje obrazovanja 1.300 djevojke u ovoj godini

Učenice chat kao što su svoj put do škole Happy Chandara u Kambodži, koji je finansiran od strane Marie Claire.

Oni su sretnici - oni imaju priliku da ispune svoj potencijal i pobjeći u krug siromaštva oko njih. Svoje škole u Phnom Penh nudi kvalitetno obrazovanje za djevojke iz najugroženijih sredina s ciljem osnaživanja sljedeću generaciju. Škole, osnovan prije deset godina bivši Marie Claire Franceeditor Tina Kifer, prihvata svake godine 100 novih djevojaka. Kieffer postaviti dobrotvornu, All à l'Student, nakon što su saznali o nedostatku obrazovanja za djevojčice u zemlji, koja ih ostavlja ranjivim na seksualne eksploatacije.

BURKINA FASO: Podrška 13.000 žena osnaže putem poslovnih

A kombajn Shea-maslac u Burkini Faso ima tendenciju da je koza. Ona je jedna od 13.000 žena u zemlji, koja je prošle godine imala koristi od projekta koji omogućava ženama da pokrenu vlastiti mikro preduzeća za sebe i svoje porodice finansijski podržati. Od 2009. Godine, L'Occitane je podržao Poduzetnici du Mondescheme, koja promovira socijalni i ekonomski razvoj žena kroz sheme mikro-financija i obrazovanja, tako da mogu ostvariti finansijsku nezavisnost.

Danas, udruženje djeluje u 11 zemalja, au prošloj godini, podržala 143.000 korisnika.

Pokupiti svijeću i pomozite nam da edukuje i osnaživanje žena širom svijeta.

Povezane vijesti


Post Izveštaji

7 načina sprečavanja trgovine decom u Velikoj Britaniji danas

Post Izveštaji

Upoznajte žene koristeći instagram da promene svoje živote

Post Izveštaji

Zašto neko postaje patološki lažov?

Post Izveštaji

Kako pomoći sirijskim izbeglicama: priča o jednoj ženi o životu sa izbeglicom

Post Izveštaji

Pridruži se našoj kampanji #Delji da djevojke daju obrazovanje

Post Izveštaji

Evo šta svi treba da naučimo od žandarskih žena

Post Izveštaji

Ova humanitarna organizacija uklanja prenos HIV-a od majke do djeteta u Africi

Post Izveštaji

Donald Trump se sada suočava s privatnim skandalom e-pošte

Post Izveštaji

Ekskluzivno: Unutar turskog ženskog kolektiva za izbeglice u Turskoj

Post Izveštaji

Ono što oseća raditi, živjeti i izlaziti u ratnu zonu

Post Izveštaji

Peglanje - šta je to? A ko to radi?

Post Izveštaji

Da li se ikada pitala kako je to raditi za vojsku?