Peglanje - šta je to? A ko to radi? | BA.polkadotsinthecountry.com

Peglanje - šta je to? A ko to radi?

Peglanje - šta je to? A ko to radi?

Dojke peglanje je užasan fizičko zlostavljanje od razvoja grudi mlade žene.

Dojke peglanje, fizičko zlostavljanje od razvoja grudi mlade žene da se "zaštitila od silovanja i seksualnog uznemiravanja", sada pogađa 3.8million žena i djevojčica širom svijeta, navodi se u izvještaju UN-a.

Nasilni Proces uključuje istezanje, gnječenja, rezanje i lupanje mlade žene grudi s vrućim predmetima, sa ciljem da se potpuno unakazi joj tkiva dojke i da joj izgledaju manje 'žensku'. A raširena praksa u Kamerunu, Nigeriji i Južnoj Africi, izvještaji ukazuju i na to, baš kao FGM, peglanje grudi je oblik skrivene zlostavljanja događa u britanskim zajednicama previše.

Pa zašto se to događa na sve?

load...

Nasilje se sebi na djevojke mlad kao devet kao roditelji imaju za cilj da održe svoje čistoće za brak. U nekim slučajevima, roditelji su čak predložili da oni zapravo štite svoje kćeri od silovatelja, kao i muškarci su očigledno nije odgovoran za kontrolu vlastite potrebe.

U 58% slučajeva, djevojka majka je zlostavljač (Zavod za javno zdravstvo znanosti) kao ona smatra da uklanjanje svih znakova puberteta je način da joj dozvoli kćer da nastave obrazovanje duže, umjesto da se gleda kao 'spreman za brak 'u dobi od devet godina.

Sve u svemu, peglanje grudi je još jedan način kontrole ženske seksualnosti i, dok je veoma emotivno riječi kao što su "tradicija" i "religija" su priključeni na obrazloženje, ovo mučenje je, naravno, samo mučenje, uz posljedice u rasponu od ožiljaka i tkiva infekcija apscesi i potpuno uklanjanje jedne ili obe dojke. I to je prije nego što čak i spomenuti psihološku štetu...

load...

Dok svijest o FGM je na svih vremena visok u Velikoj Britaniji, aktivisti upozoravaju da još uvijek postoje mnogi drugi oblici seksualnog nasilja koji se koristi protiv žena širom svijeta. Sve do sada, nije bilo gonjenja koji se odnose na peglanje grudi u Velikoj Britaniji, samo upozorenja, ali svijest počinje rasti.

U Mar 2018 MP Jake Berry je u parlamentu da otkrije svoj šok u 'ritual oblik zlostavljanja djece.' On je pozvao na veće poteze koje treba poduzeti da prebace veću pažnju prema ovoj oblik zlostavljanja, i procesuirati one koji su uključeni.

On je rekao Commons: "Reči" kulture "," tradicija "ili" religija "može doći do kada se pokušava objasniti ovo apsurdno štetne prakse, već kao u slučaju FGM, ove riječi su samo pritajenom opravdanja za ritualizovana obrazac zlostavljanja djece.

'Ova skrivena zlostavljanje se događa ovdje u Britaniji i moramo tražiti zlostavljače i gurnuti za krivično gonjenje. Vlada treba da radi preko odjela i sa GPS-om i bolnicama, uključujući i proširenje obavezno izvještavanje, da sija svetlo na to.

"Ni jedna osoba nije nikada bio osuđen za ovaj zločin u Velikoj Britaniji. Nedostatak gonjenja dijelom proizlaze iz straha od strane žrtve prijavljivanja člana porodice. "

Margaret Nyuydzewira, osnivač CAME ženama i djevojčicama razvojna organizacija, u Velikoj Britaniji dobrotvorne kampanje u ime žrtava, govorio je The New Dan je govorio o kompleksnosti praksu.

"To je brutalna. Postoji mnogo traume. Majke to rade sa dobrim namjerama, kako bi zaštitili svoje kćeri od seksualnog uznemiravanja, ali se ne uklapa sa britanskim vrijednostima. Žene treba da shvate da je štetan za svoju djecu ono što oni rade i to može imati dugoročne posljedice. "

Dodala je: "Ne mogu hodati sama. Treba nam podrška vlade. Moramo širiti riječ i razgovarati s drugima. "

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Rusija i bela kuća: Sve što znamo do sada

Post Izveštaji

Fotografije Sirije prije rata

Post Izveštaji

Usamljenost: kako se boriti u digitalnom dobu

Post Izveštaji

Da li se ikada pitala kako je to raditi za vojsku?

Post Izveštaji

Nasilje nad ženama u Velikoj Britaniji upravo je dostiglo vrhunac svih vremena

Post Izveštaji

Donald Trump se sada suočava s privatnim skandalom e-pošte

Post Izveštaji

Ono što oseća raditi, živjeti i izlaziti u ratnu zonu

Post Izveštaji

Kholoud Waleed: sirijski novinar i najhrabrija žena na svetu

Post Izveštaji

Novi Bechdel testovi za filmove, muziku, TV, obrazovanje, biznis itd

Post Izveštaji

Upoznajte žene koristeći instagram da promene svoje živote

Post Izveštaji

Godinu dana od napada Bataklan

Post Izveštaji

Univerzitetska kultura silovanja - šokantna istina iza seksualnih zločina u kampusu