Ova humanitarna organizacija uklanja prenos HIV-a od majke do djeteta u Africi | BA.polkadotsinthecountry.com

Ova humanitarna organizacija uklanja prenos HIV-a od majke do djeteta u Africi

Ova humanitarna organizacija uklanja prenos HIV-a od majke do djeteta u Africi

Svakodnevni više od 400 beba su zaraženi HIV-om - 75% od njih su rođeni u subsaharskoj Africi, ali jedna dobrotvorna organizacija je van da se to promeni

Riječi Emma Richards

Florence saznao da je HIV pozitivan, kada je postala trudna sa svojim prvim djetetom. Nakon što je njen suprug umro od ove bolesti, ona je izgubila svaku nadu života. Ali jedna dobrotvorna organizacija je ponovno pokrenula nadu, i napravio joj je da shvati da bi mogao nastaviti život.

"Došao sam u kliniku sa svojim mužem. Oboje su testirani i rezultati su bili pozitivni ", kaže ona. "Moj muž je umro kasnije te godine i nikad nisam osjetio bol kao da je u mom životu. Sve što sam mogao vidjeti sljedeći je za mene bila smrt. "

 

Majke na dijete prijenosa HIV-a je gotovo u potpunosti sprečiti jer su na raspolaganju da može zadržati majke i bebe zdrav efikasan i jeftin medicinske intervencije. Ali hiljade majke i bebe nemaju pristup takvim spasilačka tretmana. Bez njih do 40% novorođenčadi su rodile HIV-pozitivnih majki će ugovoriti virusa. Uz tretman, taj broj može smanjiti na 2%.

load...

Florence je pomogao mothers2mothers, koji se zapošljavaju novi pristup za eliminaciju HIV-a, obukom HIV-pozitivnih majki da postanu 'Mentor majki - frontu zdravstvenih radnika, u nedovoljan broj zdravstvenih centara i zajednica oko subsaharskoj Africi.

Ove Mentor Majke, pružiti osnovne zdravstvene obrazovanje i podršku onima kojima je potrebna u svojim lokalnim zajednicama. Oni također pružaju zapošljavanja i finansijsku stabilnost u HIV-pozitivnih žena koje preuzimaju ulogu. I njihove metode rade - oni su pomogli 1,5 miliona HIV pozitivnih žena u ukupnom, te su praktično eliminirana sa majke na dijete prijenos HIV-a među njihovim klijentima.

'Mentor Majke me vjerujem da bih mogao živjeti ", rekla je Florence. "Počeo sam da prihvatim svoj status, uzeo lijekove svaki dan, i stalno dolazi u grupe podrške. Sada imam dva HIV-negativnih djecu. '

load...

Sada postoje mothers2mothers organizacije u Keniji, Lesotu, Malaviju, Južna Afrika, Svaziland, Uganda i Zambija, od kojih su svi čini ogroman napredak - u 2018. Godini, mothers2mothers ostvarila prosječnu stopu prenosa od 2,1% u svoje klijente.

Njihove metode jasno radi, ali nažalost mnoge žene u subsaharskoj afričke i dalje neobrazovani oko i ranjive na HIV infekciju.

Rachael nije uspio posjetiti prenatalnu kliniku dok je ona bila u šestom mjesecu trudnoće. Do tog vremena, bilo je prekasno da spriječi njeno dijete od zaraze HIV-om.

"Nisam mogao da verujem. Pogledao sam na devojčicu i plakala, i plakala. Ali, onda je moj mentor majka mi je tešio i rekao mi o HIV-pozitivne djece na terapiji, i kako zdrav i lijep su. '

Kao da je zaraze HIV-om nije dovoljno loše, mnoge žene imaju da se nosi sa stigma vezana za dijagnozu HIV-a. Pamela suprug postali nasilni kada je otkrio njene HIV-pozitivan status

"On mi je rekao:" Ja sam taj koji je u drugom stanju, jesi. Ako je previše teško za tebe, tada imati abortus. ' "U početku, Pamela je odbio briga mjesecima ne može da prihvati njen status, ali onda na kraju prihvatili i dobili njen suprug da prihvati njegov status previše. Ona kaže: "Sada sam osnažena, a ja ću osnažiti druge žene."

Da biste vidjeli više o velikom poslu koji se obavlja, pogledajte video ispod.

 

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Univerzitetska kultura silovanja - šokantna istina iza seksualnih zločina u kampusu

Post Izveštaji

Rusija i bela kuća: Sve što znamo do sada

Post Izveštaji

Donald Trump se sada suočava s privatnim skandalom e-pošte

Post Izveštaji

Evo šta svi treba da naučimo od žandarskih žena

Post Izveštaji

Ono što oseća raditi, živjeti i izlaziti u ratnu zonu

Post Izveštaji

Kako pomoći sirijskim izbeglicama: priča o jednoj ženi o životu sa izbeglicom

Post Izveštaji

Kholoud Waleed: sirijski novinar i najhrabrija žena na svetu

Post Izveštaji

Francuski predsjednički izbori 2018: Evo svega što trebate znati

Post Izveštaji

Novi Bechdel testovi za filmove, muziku, TV, obrazovanje, biznis itd

Post Izveštaji

Stalking: Šta morate da znate da biste bili sigurni

Post Izveštaji

Obama protiv truda: inauguracije u brojevima

Post Izveštaji

Peglanje - šta je to? A ko to radi?