Novi Bechdel testovi za filmove, muziku, TV, obrazovanje, biznis itd | BA.polkadotsinthecountry.com

Novi Bechdel testovi za filmove, muziku, TV, obrazovanje, biznis itd

Novi Bechdel testovi za filmove, muziku, TV, obrazovanje, biznis itd

Uzrok kao, problem se ne završava na momci ekranu. I niko izgleda ovako sretna jedenje salate.

[Napomena: Znamo da je Bechdel test je minimum za filmove - i Hollywood jedva izgleda prođe kao da je. Bez obzira na to, mi bismo da razjasnimo da su ispod testovi šala, a ne skoro dovoljno u smislu feminizma, raznolikosti i ne Dick do 51% stanovništva]

Panel događanjaFešta Test: dva ili više žena odgovara na pitanja koja nisu o tome da žene u svojim područjima. Npr panelu o kodiranje, ne pitaj žensko panelisti o tome 'žena u kodiranje. Samo ih pitati o kodiranje. Također ih ne sjediti na oba kraja panela. Ovo nije sendvič.

Stock PhotographyThe Test: dva ili više žena tražim sretan jedu pljeskavice, dok nehajno guraju svoje salata lišća na stranu svojih ploča i pokušaj da ih sakrijete ispod vrećicama kečapa. Dva ili više žena u upravnim odborima sa drugim ženama. Dva ili više žena gledajući svoj odraz i tražim sretan. Dva ili više žena jogu i pada preko. Dva ili više žena čija lica idu zamrljane kada plaču. Dva ili više žena koje nikada ne plaču, osim kada su prisiljeni da pogledaju užasno slike žena tražim sretan dok su jeli salatu. I TAKO DALJE.

load...

TelevisionThe Test: dva ili više žena u kreditima svakog TV emisije, bez naslova 'pomoćnik' prethodi njihova imena.

NewspapersThe Test: dva ili više žena na svakoj stranici novina. (Trebalo je da odredite 'potpuno odjeven' žene, ali onda smo shvatili smo htjeli uključiti bylines novinara u tome. A ako želite da se skinu off pisati svoj članke, pojačajte radijatore i izvoli. Ali budimo pop majicu i traperice na djevojka na strani tri u svakom slučaju.)

MusicThe Test: dva ili više tekstovi o ženi ličnosti. Radije nego, znate, kako ona izgleda u traperice jabuka dno i čizme s krznom.

AdvertisingThe Test: dva ili više žena nosi dva ili više odjevnih predmeta. (Napomena: traperice i čizme sa krznom Apple dnu su odlični ovdje Ali dodati majicu na mix previše.).

load...

BusinessThe Test: dva ili više žena upravljanje dva ili više muškaraca, bez komentara se odluka o njihovim briga o aranžmanima i da li ili ne oni nedostaju večeri roditelja. Također, dva ili više žena govori na sastanku bez prekida. I dva ili više žena u uži izbor za svaku nagradu jednu industriju. (Napomena: ako ste bore da pronađu dovoljno žena u favorite, da bi bio pouzdan znak da je vrijeme da se zaposli još, zar ne?)

GovernmentsThe Test: dva ili više žena na čelu sektora, osim rodne ravnopravnosti, ili zdravstvene zaštite.

EducationThe Test: dva ili više žena brine odjela osim engleske književnosti, povijest umjetnosti i / ili sociologije. Oni također trebaju biti dozvoljeno da uspostave projektore sami, bez dobronamjerna ali-potpuno-snishodljivo podršku od 47 godina fizike predavač koji 'se upravo dogodilo "da se hoda pored amfiteatru u savršen trenutak.

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Univerzitetska kultura silovanja - šokantna istina iza seksualnih zločina u kampusu

Post Izveštaji

Kako dobiti argument (od onih koji tvrde da žive)

Post Izveštaji

Rusija i bela kuća: Sve što znamo do sada

Post Izveštaji

Da li se ikada pitala kako je to raditi za vojsku?

Post Izveštaji

Zašto muškarci plaćaju za seks? 3 pratnja Kviz svojim klijentima

Post Izveštaji

Ženski branitelji ljudskih prava stavljaju svoj duhovit duh na mapu

Post Izveštaji

Usamljenost: kako se boriti u digitalnom dobu

Post Izveštaji

Dan plodnosti u Italiji izazvao je mnogo šokantnih reklama

Post Izveštaji

7 načina sprečavanja trgovine decom u Velikoj Britaniji danas

Post Izveštaji

Ova izložba otkriva istinu o irskim zakonima o abortusu

Post Izveštaji

Upoznajte žene koristeći instagram da promene svoje živote

Post Izveštaji

Ličnosti koje podržavaju londonski ženski marš na društvenim medijima