Kako smanjenje vlade utiče na žene koje žive | BA.polkadotsinthecountry.com

Kako smanjenje vlade utiče na žene koje žive

Kako smanjenje vlade utiče na žene koje žive

Ako rezovi vlada nastavi kako je planirano, a zatim preko 66% izbjeglica žena u Velikoj Britaniji će biti prisiljeni ugasiti - i to će imati veliki utjecaj na živote žena širom zemlje.

Kada je Sarah *, 34, bio je u svojoj 20-ih godina, ona se našla u klopci sa nigdje ići. Njen dečko od pet godina je napad je na gotovo svakodnevno, ali nije mogla priuštiti da odu. Ona je bila nezaposlena i nije mogla priuštiti depozit za novi stan, a ona bi izgubila dodir sa većinom njenih prijatelja. Osetila je potpuno sama - bez potpore, i ne mogu da odu. Svaki dan donio svježe modrice. I svaki dan, kaže da želi da umre.

Tek kada je nazvala telefonsku liniju i bio je ponuđeno mjesto u sigurnom za žene, daleko od svog partnera i sa 24 sata podršku, da je Sara bila u stanju da konačno pobjegne. Ovih dana, ona je otvoreno o svom uticaju. Ona je nedvosmisleno smatra da je ona duguje utočište njen život.

Sarah nije anomalija. Smatra se da je jedna od četiri žene u Velikoj Britaniji će doživjeti nasilje u nekom trenutku u životu. To je četvrtina vaše prijateljice. Slično tome, u prosjeku, to je mislio da će dva britanska žene biti ubijen od strane svojih muških partnera svake nedelje, i nasilja u porodici čini 16 posto svih nasilnih zločina u Velikoj Britaniji.

load...

I nasilja u porodici je jedan najviše prijavljenih razlog za žene postanu beskućnici.

Dakle, vijest da predloženi rezovi vlada će primorati dvije trećine izbeglica žena u Velikoj Britaniji za zatvaranje nije samo zastrašujuće - to je neprihvatljivo. Ne samo zato što je mislio da ako se rezovi nastavi, 87% žena utočišta će imati svoje usluge smanjena, čak i ako uspiju ostati otvoren.

Za slučaj ste upravo esto zanemaruje tu statistiku, dozvolite nam da je pop na svoju liniju:

Oko 87 posto žena utočišta će imati svoje usluge smanjena.

Sve se svodi na vladin plan da se ograniči stanovanje korist u socijalnom sektoru na istom nivou kao da planira da ograniči doplatku privatnim stanodavcima - iako su potpuno drugačiji. Kako sada stvari stoje, skloništa za žene dobiti stambenu korist od svake žene da uzimaju u, radi se na oko 300 € po sobi po tjednu - koji ide da se pokriju svi hranu, račune, 24 sata psihološke podrške, sigurnosti, savjetovanje i rehabilitacije za žene sebe. Ali ako rezovima nastavi, iznos koji bi utočišta dobiti će pasti umjesto oko 60 € tjedno. To je gubitak od oko 240 € tjedno, po sobi. Ako utočište ima deset soba, a zatim da je jednako gubitku od oko 10 € mjesečno.

load...

Unutar sektora već bori, ovo je stvarno velika stvar. Za žene kao Sara, utočišta pružaju posljednji jarak alternativu žive na ulici - ili ostati s nasilnim partnerima dok ne bude prekasno. Kao što je većina izbjeglica su tako u potražnji, već postoje dugačke liste čekanja i izvještaje prenatrpanosti. Ne postoji rezervni novac razbacan nadoknaditi manjak - i živote žena u pitanju, kao rezultat.

Julie Walters, pokrovitelj pomoć Engleske žena, slaže. 'Izbjeglice spasiti živote: to je jednostavno tako ", objašnjava glumica. 'Vlada mora ih izuzeti od ovih reformi zaštite - ili žive sa posljedicama više žena su ubijeni i više porodica traume od nasilja u porodici. Nasilje u porodici je pitanje ljudskih prava, a žene i djeca trebaju specijalističku podršku koja utočišta daju da povrate svoje dostojanstvo i snagu. "

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Dakle, ava, Benin: To je to što živite u selu bez kontracepcije

Post Izveštaji

Intervju Marguerita Barankitse: Pobednik Aurora razgovara sa izbeglicama

Post Izveštaji

To je kao da je žena sa invaliditetom koja živi u siromaštvu

Post Izveštaji

Zašto je broj beskućnika u Božiću u porastu?

Post Izveštaji

To se događa: Kampanja silovanja brokera od strane Yane mazurkevič

Post Izveštaji

Upoznajte krstaša za izbor koji menja život žena

Post Izveštaji

Francuski predsjednički izbori 2018: Evo svega što trebate znati

Post Izveštaji

Rand Jarallah: Palestinac čine umetnika koji rade sa neprikosnovenim

Post Izveštaji

Usamljenost: kako se boriti u digitalnom dobu

Post Izveštaji

Nasilje nad ženama u Velikoj Britaniji upravo je dostiglo vrhunac svih vremena

Post Izveštaji

Junior doktori

Post Izveštaji

Silovao me je očuh - život nakon olimpijade za najranjivije žene u Brazilu