Kako se izvinjavati i misliti - na osnovu ovih epskih izvinjava ne uspeva | BA.polkadotsinthecountry.com

Kako se izvinjavati i misliti - na osnovu ovih epskih izvinjava ne uspeva

Kako se izvinjavati i misliti - na osnovu ovih epskih izvinjava ne uspeva

Žao mi je i dalje izgleda da je najteže riječ, objašnjava Fiona Cowood

Možda škola treba učiti djecu kako da se izvini od malih nogu, jer se ispostavilo da smo svi prilično smeće na njega.

Prošle godine, naizgled beskrajne tok ljudi - od holivudski producenti poput Harvey Weinsteinto političari - na čekanju do nas školu u umetnosti 'fauxpology'. Da nam kažu im je žao za budu uhvaćeni ako svoje prošlosti ponašanje nije uvrijedio nikoga. Ali kako su uspjeli dobiti ih tako pogrešno i možemo naučiti kako da se izvini bolje?

Da otkriju zašto smo hit vrhunac mi je, unazad do prošle jeseni i film mogul Harvey Weinstein, koji - nakon optužujući New York Timesinvestigation - izdao je izjavu za novinare. On je okrivio njegovo ponašanje na što ste došli starosti u 60-ih i 70-ih godina, kada je to bilo, po Weinstein logiku, savršeno legitimno seksualno zlostavljati žene. Vruće na petama, došao Kevin Spacey, koji se izvinio IFA predatorskog incident sa 14-godišnji glumac je došlo - on jednostavno nije mogao sjetiti. Ovo je bilo pomno praćeno komičar Louis CK izdavanje iskrenu 500-riječ izvinjenje da nekako nije uključio riječi "Žao mi je". Dodaj u kabinet ministra Boris Johnson i Priti Patel, koji su bili primorani da se izvini za štetne političke greške roku od nekoliko dana jedan od drugog (Patel ju je pratila izvinjenje sa svojom ostavkom), i jasno je da niko ne zna kako da se izvini. To važi i za nas obične smrtnike, previše.

load...

Karen *, a 39-godišnji događaja organizator sa sjevera Londona, osećao sve više uznemireni njen bliski prijatelj Emma *, koji bi se kretali kroz njen telefon tokom meet-up, jedva slušajući Karen, čak i kada je predmet okrenuo da joj majke lošeg zdravstvenog stanja. 'To je kao da pricas tinejdžera bez socijalnih vještina - bezobrazno ", kaže ona. Na kraju, za jednu noć, Karen ju je nazvao sa tekst koji će reći da je ozlijeđen. "Ja pozlilo dok sam udario poslati jer nisam konfrontacije osoba, ali sam dovoljno imala," prisjeća se. "Očekivao sam da moj telefon zvoni odmah. Dva dana kasnije, dobio sam poruku da je rekao: "Žao mi je ako to ste uznemireni, pretpostavljam da je to samo navika." Ja ne znam šta je bilo gore - je hromost njene izvinjenje ili činjenici da je dva dana da ga pošalje. '

load...

Psiholog Harriet Lerner, autor Zašto ne Apologize ?: Healing Big Betrayals i svakodnevni Hurts, kaže Emma tekst je tipično za modernog doba 'fauxpology' - kasno, slabe, neiskren i fatalno mnogo toga zavisi od riječi ako. 'Dobar izvinjenje fokusira isključivo na specifično ponašanje ste izvinjava ( "Žao mi je što sam to vic na sastanku. To je bilo neprikladno"), a ne na osjećaje ili reakcije druge osobe ( "Žao mi je da si osjećao uznemireni šala. To nije bila moja namjera nikoga uvrijediti "), objašnjava Lerner. Uz ovo drugo, ne postoji odgovornost. Ciljaš tu reakciju druge osobe je problem.

Ingall smatra da je put do zakucavanje mi je da se izvinjavam samo kada ste zaista u pogrešnom (studije u više navrata pokazali da žene kažu mi je više nego muškarci). Možda zvuči očito, ali ona je uvjeren ovog pravila se previdi od strane mnogih over-apologisers u utrci da nikada ne uvrijediti. Zaista, nalazimo se u pozivu iz kulture, gdje se jedan nepromišljen tweet sastao sa vojskom ogorčeni izvinjenje lovaca. Neki tvrde da je ovo zaustavljanje istina rasprava ograničavanjem slobode govora; drugi smatraju da je to nije loša stvar da biramo naše reči više mudro.

Sada, ako neko može samo dobiti dopis u Bijelu kuću.

Odgovor nije velika stvar fauxpologyAfter procurile snimke otkrio Donald Trump govori nehajno o grabi žena 'od maca ", predsjednik je izdao rijedak izvinjenje u kojem je rekao:" Ovo je bila svlačionici šale - Bill Clinton izjavio je mnogo gore... Izvinjavam se ako je neko uvrijedio. " Ovo fauxpology radi triple whammy - minimizira djela, mijenja temu i odbija da prihvati odgovornost.

"Govorimo sve o meni 'mea javno izvinjenje culpaHarvey Weinstein je bio neadekvatan i čudno na nekoliko nivoa (on je citirao Jay-Z i preselio fokus na kontrolu oružja), ali vjerojatno najviše ofanziva bila je činjenica da je sve o njemu. "Donio sam na terapeuta i planiram da se odsustvo," on bleated za 200 reči. Ovaj tip izvinjenje je potpuno zakazala, jer je to sve o prestupnika, a ne žrtve.

load...

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Donald Trump se sada suočava s privatnim skandalom e-pošte

Post Izveštaji

Pridružite se našoj #Sharethelight kampanji za edukaciju i osnaživanje žena

Post Izveštaji

Žene otkrivaju svoje tajne potrošačke navike i dugove

Post Izveštaji

Uništena ambicijom? Iza Ivanka Trumpa i Jareda Kušnera

Post Izveštaji

Rio de Janeiro je favela balerina

Post Izveštaji

Ova izložba otkriva istinu o irskim zakonima o abortusu

Post Izveštaji

Vremenska linija kostima odjeće: Istorija muškaraca govori ženama šta da nosi

Post Izveštaji

Pogled unutar seksizma u muzičkoj industriji

Post Izveštaji

Upoznajte žene koristeći instagram da promene svoje živote

Post Izveštaji

Nasilje nad ženama u Velikoj Britaniji upravo je dostiglo vrhunac svih vremena

Post Izveštaji

Šta kažeš osmogodišnjoj devojci koja je upravo izbegao isis?

Post Izveštaji

Stalking: Šta morate da znate da biste bili sigurni