Kako pričati novac u vezi bez tvrdnje | BA.polkadotsinthecountry.com

Kako pričati novac u vezi bez tvrdnje

Kako pričati novac u vezi bez tvrdnje

Od tajni uštede skrivene duga, novac je i dalje osetljiva tema u mnogim odnosima. Daisy Buchanan prenosi

Ja sam inteligentna žena. Imam diplomu, Studirala sam ekonomiju u školi, a ja sam prilično dobar na okruglom brojeve na Countdown. Pa zašto Muka mi je kad pomislim provjeravanje moju izjavu banke? Kako sam steći skoro 7 € vrijedan kreditne kartice dug? I zašto sam sakrio od mog muža? Mi nemamo tajni. On zna sve o mojim bivšim i kada je moj period je zbog, ali kada je u pitanju moneyI ga držali u mraku. Uglavnom zato što sam sebe imajući u mraku, previše.

Bihevioralna psihologinja Jo Hemmings objašnjava da je ovo zajednička nevolja za žene, i inteligencija i uspjeh u karijeri ne automatski izjednačava na bolje upravljanje našim gotovinom. 'Na neki način, više uspješnih smo, teže postaje organizirati naše finansije ", kaže ona. 'Čak i kada se radi puno radno vrijeme, žene se često očekuje da preuzmu odgovornost za emocionalnu rada (šoping liste, rođendanske čestitke) i briga o djeci. " Ured za nacionalnu statistiku je utvrdio da, u prosjeku, žene do 60 posto više neplaćenog rada od muškaraca oko kuće. Izrada vremena za razgovor sa finansijskog savjetnika je stvar ćemo uvijek odložiti do sutra, a suština je da je naš bankovni račun pati.

load...

Hemmings kaže Mary ponašanje je tipično. 'U 2016. Lloyds banka je otkrila da parovi u Velikoj Britaniji kriju 2 € milijarde jedni od drugih u "tajni štednje". Zato što mnoge žene su uslovljeni da se osjećaju krivim zbog potrošnje, koji ima tajni štednje lonac je način da ublaži tu krivicu i pronaći neke sigurnosti. " Dakle, to je u redu da zadrži novac tajne iz vašeg partnera? 'U razloga ", kaže Hemmings. 'Mislim da je zdravije imati neke svoje financije odvojene i dolaze zajedno da plati velike račune. To je drugačije kad jedan od vas je u ekstremnim duga. To može staviti toliko stresa na vaše mentalno zdravlje da je bolje da se razraditi način borbe protiv zajedno. '

load...

Moj prijatelj Grace, a 35-godišnji pisac, mi je rekao da je samo u mogućnosti da napusti svoj stari posao i početi pisati jer je njen suprug William joj je finansijski podržan. "Ja sam svjestan da sam u povlaštenom položaju. Čak i kada sam radio, moj partner je uvijek zaradili znatno više od mene, i pokrio većinu naših velikih troškova. " Grace objašnjava da, iako ona ne moraju da brinu o novcu, ona je zadužena za nju finansija i vidi ovo kao privremena situacija. "Svako od nas imamo svoje bankovne račune. U prošlosti sam tvoriti račune kreditnih kartica. Ja nemam kartice više, ali kada smo raspravljati o novcu to je izazvan prekomerno trošenje, ili moje brige oko prekomjerne potrošnje. " Iako je Grace žali kako ona prethodno rukuje njom finansije, ona je pamet o tome kako novac radi. "Ako moramo napraviti veliku finansijsku odluku, mi to radimo zajedno. Često sam pokrenuti tih razgovora, kao što bi trebalo da se isplati paušalnih iznosa od naših (low-kamatna stopa) hipoteka, ili bi trebalo da se uštede taj novac? "

Za većinu žena, iskrenost je ključna riječ kada je u pitanju hvatanje u koštac s našim gotovinom. Možda nećemo izabrati da dijele sve sa našim partnerima, ali moramo biti iskren sa sebe. Rekao sam sebi da sam loše s novcem, kada sam jednostavno plaši ga. Ne možemo sakriti od naših finansija, tako da ih moramo shvatiti. Inteligentne žene su informisani žene, a ako smo plaše priznaje da nemamo odgovore, vrijeme je da počnete postavljati pitanja.

Da li vi i vaš partner gotovine kompatibilni?

Bihevioralna psihologinja Jo Hemmings deli svoje savjete za dovođenje financijske harmoniju u vaš odnos

• To je Podsjetimo, u početku, možda se izvući na svoju financijsku suprotno jer izgledaju drugačije i uzbudljivo, ali te razlike može izazvati napetost kasnije. Također, vaš partner će vjerojatno ni kopirati ili reaguju protiv odnos roditelja s novcem, jer će ti. Imajući na umu da je to emocionalni i kompleks će vam dati neke perspektive. • Mnogi finansijski savjetnici da ti ne kažem da se smetati s popustima ako imate dug kreditne kartice. Ali, psihološki, imaju uštede povećava osjećaje moći, sreće i sigurnosti. Dakle, čak i ako ste samo ušteda 25 € mjesečno, da ćete početi razmišljati o sebi kao neko ko je "dobar" sa novcem, koji će vas pojedinačno i sa svojim partnerom. • 2018. Pomoći, to je neobično da dijele jedan bankovni račun sa svojim partnerom. Ako ste oboje stavio novac na zajednički račun za račune i troškove života, možete osigurati da obojica doprinose jednako, zadržavajući kontrolu novca koji ide u svoj individualni račun.

* Izvor: Institut za fiskalne studije. ** Ime je promijenjena

load...

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Zašto moramo da pričamo o pobačajima

Post Izveštaji

Obama protiv truda: inauguracije u brojevima

Post Izveštaji

Upoznajte bele kacige: sirijski volonteri svakodnevno rizikuju svoje živote

Post Izveštaji

Unutar Iračke scene noćnog kluba

Post Izveštaji

Zašto smo marširali Trump-a - irske žene koje traže promene

Post Izveštaji

Ono što oseća kao da se trolled online

Post Izveštaji

Ekskluzivna: Cate Blanchett govori o izbegličkoj krizi

Post Izveštaji

7 načina sprečavanja trgovine decom u Velikoj Britaniji danas

Post Izveštaji

Mugabe je podneo ostavku - šta to znači za žene u Zimbabveu?

Post Izveštaji

Katherine Cambareri: Šta ste nosili odeću žrtava silovanja

Post Izveštaji

Upoznajte žene koristeći instagram da promene svoje živote

Post Izveštaji

Rankin pomaže žrtvama silovanja u mom tijelu