Kako klimatske promjene stvaraju više djeteta | BA.polkadotsinthecountry.com

Kako klimatske promjene stvaraju više djeteta

Kako klimatske promjene stvaraju više djeteta

U Malaviju i Mozambiku, djevojke kao mladi kao trinaest su prisiljeni da postanu mlade nevjeste, kao rezultat klimatskih promjena

Svi misle da znaju šta klimatske promjene izgleda. A to je da polarni medvjed luta na santi leda. To se topi glečera i porasta nivoa mora. To je apokaliptičnu budućnost gradova nestaje ispod valova. Priča o klimatskim promjenama teži da bude jedan od dolaska katastrofe, od znakova problema dalje niz stazu.

Ali šta ako ljudskih katastrofa se već dešava, skrivena u puni prikaz? Šta ako je to mlada djevojka sjedi na vratima svog blata kolibe u u malom afričkih sela, doji svoju prvu bebu dok je gleda svoje prijatelje kas u školu? Šta ako se klimatske promjene već stvaranje generacija djevojčica nevjesta?

The Brides Of The Sunreporting projekta otputovao u Malawiand Mozambik istražiti i naći rasprostranjena dokaz djeteta brak rezultat promjene vremenskih. Zbog porasta temperature udaranje obitelji u Africi teško i usjeve zbog nedostatka usred češće suše i poplave, su prijavili miliona djevojčica bude primorana da postane dijete nevjeste.

load...

Istraga, finansiran od strane Evropskog centra za novinarstvo, našli mnogi roditelji koji su se oslanjali na uzgoj ili ribolov više nije mogao priuštiti da se hrane i edukuju svoje kćeri i umjesto toga su ih udaje rano da se mladi ljudi u boljoj poziciji da ih podrže.

U 2018. Godini, UNICEF je upozorio da je ukupan broj djece nevjeste širom Afrike u cjelini mogu više nego dvostruko od 310 miliona do 2050. Godine ukoliko se nastave sadašnji trendovi, a problem je, naravno, nije limitedto jednog kontinenta na miru.

Tim u Brides Of The Sun je dao neke od djeteta nevjeste video kamere, tako da bi mogli snimiti 360 video selfi onoga što su klimatske promjene učinio u zemlju oko njih i kako je uticalo na njihove živote.

load...

Djevojke su podijelili svoja individualne priče sa Brides tima sunca.

Novinari iza Brides Of The Sun su Gethin Chamberlain, Maria Udrescu i Miriam Beller

Caroline Banda

Filomena Antonio

Lucy Anusa

Maliya Mapira

Ntoya Sande

Rute Fumulani

Theresa Januario

Tereza Januario se udala u dobi od 15 godina sada 22, živi sa svojim roditeljima i njeno dvoje djece - kćer Atija, tri, i sin David, jedan - Moma u Nampula Province, na istočnoj obali Mozambika. Napustila je školu ubrzo nakon njenog braka i njen ribar suprug Amiro doba, 25, napustila u potrazi za poslom u gradu Beira u 2018. On nikada nije vratio.

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Uništena ambicijom? Iza Ivanka Trumpa i Jareda Kušnera

Post Izveštaji

Obama protiv truda: inauguracije u brojevima

Post Izveštaji

Rusija i bela kuća: Sve što znamo do sada

Post Izveštaji

Zašto protestne olimpijske igre ove žene ne bi trebalo da budu neprimećene

Post Izveštaji

Kako dobiti argument (od onih koji tvrde da žive)

Post Izveštaji

Godinu dana od napada Bataklan

Post Izveštaji

Pridruži se našoj kampanji #Delji da djevojke daju obrazovanje

Post Izveštaji

Donald Trump se sada suočava s privatnim skandalom e-pošte

Post Izveštaji

Ova humanitarna organizacija uklanja prenos HIV-a od majke do djeteta u Africi

Post Izveštaji

Ova izložba otkriva istinu o irskim zakonima o abortusu

Post Izveštaji

Francuski predsjednički izbori 2018: Evo svega što trebate znati

Post Izveštaji

Evo šta svi treba da naučimo od žandarskih žena