Glasaj 100: Potpuno Badass suvremeni o kojima trebate znati | BA.polkadotsinthecountry.com

Glasaj 100: Potpuno Badass suvremeni o kojima trebate znati

Glasaj 100: Potpuno Badass suvremeni o kojima trebate znati

Uhapšen, zatvoren, ponižen, sila fed, napao novinare. Ipak oni uporno 💪🏼

Prije 100 godina i danas, 6. Februara 1918. Godine, prvi val britanskih žena dobila pravo glasa. Kako bi proslavili Vote100, evo neke od badass, hrabri i sjajan žena koje su nas tamo ima:

Daisy i Unsko Dugdale

Sisters Daisy (gore) i Una su bili ključni igrači u sufražetkinja pokreta. 1912. Una izazvao skandal odbijajući da ponovi riječ 'slušaju' u braku obećava da će Victor Duval, osnivač muške političke unije za ženska dodjeljivanje prava glasa (original #HeForShe).

Charlotte Marsh

load...

Godine 1909. Marsh je dobio dva mjeseca teškog rada nakon penjanja na krov Bingley Hall, Birmingham baciti pločice na policiju i premijer Herbert Asquith auto je stigao kako bi govor. U zatvoru Marsh je snagu hranio 139 puta.

Tokom Prvog svjetskog rata postala je lični šofer tada kancelar Ministar finansija Lloyd George. Evo vidi se pokreće automobil 1915. Godine - kada je slika koristi da pokaže rad žena radili dok su muškarci bili u ratu.

Emily Wilding Davison

Niko žrtvovali više za pravo glasa za žene nego Emily Wilding Davison. 4. Juna 1913. Godine ona je otputovao u Epsom trkalište gdje Derbi odvijala. Kada je kralj George V konja Anmer došao iza okuke staze Davison ponestalo ispred njega - čini snimke pokazati kako pokušava se za priključivanje ljubičaste i zelene sufražetkinja zastavu uzde konja - i je srušena.

load...

Umrla je nekoliko dana kasnije, nakon što je prebačen u bolnicu. Dok je ležala na samrti Davison je poslana poruka mržnje, Daily Express ju je opisao kao "poznata malignih sufražetkinja ', dok je pisao The Mirror", bilo je sasvim jasno da je njeno stanje je ozbiljno, inače mnoge gomile bi ispunili svoje evidentno želju na linč njom. '

Ali WSPU pozdravio Davison kao mučenik i 5000 žena pridružio njenu sahranu povorka, uz još 50.000 na ulicama da odaju počast.

U članku Davison je napisao prije smrti, koji je objavljen 1914. Godine, ona je rekla: 'Da položiti život za prijatelje, da je slavna, nesebičan, inspirativno! Ali, da bi ponovno donijeti tragediju Kalvarije generacijama još nerođeno, to je posljednji savršenom žrtvovanje militantne. '

The Pankhursts: Emmeline, Christabel, Sylvia i Adela

A sufražetkinja porodica na koju treba računati, Emmeline i njene kćeri Christabel, Sylvia i Adela su bili vođe i standardne nosioci sufražetkinja pokreta, što često dovodi do primjer i stavljajući se u vatrenoj liniji.

Iznad je snimak Emmeline i Christabel u zatvoru uniformi tokom pravopisa u Holloway, a evo Sylvia uhapsila policija u Trafalgar Square:

'Morate napraviti žene računati koliko ljudi; morate imati jednak standard morala; i jedini način da se sprovede da je kroz davanje žena političku moć, tako da možete dobiti taj jednak moralni standard upisan u zakonima zemlje. To je jedini način ", napisao Emmeline Pankhurst, koji su vjerovali da će samo nasilne proteste da vlada slušati.

'Jedna beba je beba pacijent, i čeka na neodređeno vrijeme sve dok se majka je spreman da ga hraniti. Druga beba je nestrpljiv bebu i plače zapeva, vrišti i nogama i čini sve neprijatno dok se hranio. Pa, savršeno dobro znamo što beba prisustvovali na prvu. To je celu istoriju politike. "

Zahvaljujući neumornom radu Pankhursts i njihovih stopala vojnici, 1918. Žene starije od 30 (sa specifičnim imovinskih prava) su dobili izbore.

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Kako klimatske promjene stvaraju više djeteta

Post Izveštaji

Ekskluzivno: Unutar turskog ženskog kolektiva za izbeglice u Turskoj

Post Izveštaji

Zašto smo marširali Trump-a - irske žene koje traže promene

Post Izveštaji

Pridružite se našoj #Sharethelight kampanji za edukaciju i osnaživanje žena

Post Izveštaji

Ličnosti koje podržavaju londonski ženski marš na društvenim medijima

Post Izveštaji

Ova izložba otkriva istinu o irskim zakonima o abortusu

Post Izveštaji

Da li se ikada pitala kako je to raditi za vojsku?

Post Izveštaji

Diskriminacija u trudnoći na poslu - koje su vaše mogućnosti?

Post Izveštaji

Zašto protestne olimpijske igre ove žene ne bi trebalo da budu neprimećene

Post Izveštaji

Rusija i bela kuća: Sve što znamo do sada

Post Izveštaji

Kako pomoći sirijskim izbeglicama: priča o jednoj ženi o životu sa izbeglicom

Post Izveštaji

Ženski branitelji ljudskih prava stavljaju svoj duhovit duh na mapu