Francuski predsjednički izbori 2018: Evo svega što trebate znati | BA.polkadotsinthecountry.com

Francuski predsjednički izbori 2018: Evo svega što trebate znati

Francuski predsjednički izbori 2018: Evo svega što trebate znati

'Svi su govorili da to nije moguće, ali nisu znali Francuska'

Su objavljeni rezultati drugog (i konačni) kruga predsedničkih izbora u Francuskoj 2018 sinoć, uz 39-godišnji centrističke kandidat, Emmanuel Macron, pobijedivši ekstremne desnice lider Marine Le Pen u glatku pobjedu.

Prvog kruga predsedničkih izbora u Francuskoj je održan u nedjelju 23. Aprila vide proevropske centrističke Emmanuel Macron i anti-imigracije ekstremne desnice lider Marine Le Pen pojavljuju kao dva predvodnici. Drugi krug glasanja je održan u nedjelju 7. Maja vidjeti dva preostala kandidata licem u lice.

Macron trounced Le Pen, osvojivši 65,5% glasova, za razliku od nje 35,5%, a sada će postati 25. Predsjednik Republike Francuske - da ne spominjemo najmlađih predsjednika Francuske.

load...

Rezultati su bili jasni od trenutka kada glasanje zatvorena, sa Marine Le Pen pozivajući Macron da ga samo nekoliko trenutaka nakon čestitam.

"Hvala vam prijatelji moji, 'Macron obratio okupljenima u svom pobjedničkom govoru. 'Što smo učinili u posljednjih nekoliko mjeseci nema presedan ili ekvivalent. Svi su govorili da to nije moguće, ali oni nisu znali Francuska.

On je nastavio: "Večeras, postoji samo ujedinjeni narod Francuske. Svet nas gleda. Evropi i svijetu. Ja ću vam služiti s ljubavlju. "

Emmanuel Macron, lider Nezavisne stranke, En Marke! došao prvi, sa 23,8% glasova (8.528.248). Zatim je Marine Le Pen, vođa Nacionalnog fronta stranka sa 21,5% (7.658.854). François Fillon (Les Republicains) i Jean-Luc Mélenchon (La France Insoumise) su vrat i-vrata, sa Fillon grabljama u 19,9% (7.126.277) i Mélenchon dolaze samo ispod sa 19,6% (7.011.590). Benoît Hamon (socijalisti), s druge strane, vučena na petom mjestu sa 6,4% (2268738).

load...

Koji su bili rezultati drugog kruga predsedničkih izbora u Francuskoj 2018?

Drugi krug predsedničkih izbora u Francuskoj 2018 video Marine Le Pen i Emmanuel Macron licem u lice, sa Macron (kao što je predviđeno) osvojivši sa glatku pobjedu. Macron lako savladao Le Pen, osvojivši 65,5% glasova, za razliku od nje 35,5%, a sada će postati 25. Predsjednik Republike Francuske - da ne spominjemo najmlađih predsjednika Francuske.

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Zašto smo marširali Trump-a - irske žene koje traže promene

Post Izveštaji

Novi Bechdel testovi za filmove, muziku, TV, obrazovanje, biznis itd

Post Izveštaji

Diskriminacija u trudnoći na poslu - koje su vaše mogućnosti?

Post Izveštaji

Rusija i bela kuća: Sve što znamo do sada

Post Izveštaji

Univerzitetska kultura silovanja - šokantna istina iza seksualnih zločina u kampusu

Post Izveštaji

Obama protiv truda: inauguracije u brojevima

Post Izveštaji

Ova humanitarna organizacija uklanja prenos HIV-a od majke do djeteta u Africi

Post Izveštaji

Ono što oseća raditi, živjeti i izlaziti u ratnu zonu

Post Izveštaji

Zašto neko postaje patološki lažov?

Post Izveštaji

Godinu dana od napada Bataklan

Post Izveštaji

Donald Trump se sada suočava s privatnim skandalom e-pošte

Post Izveštaji

Da li se ikada pitala kako je to raditi za vojsku?