Evo kako proslaviti međunarodni dan žena | BA.polkadotsinthecountry.com

Evo kako proslaviti međunarodni dan žena

Evo kako proslaviti međunarodni dan žena

Bilo da želite izlaziti ili ostati kod kuće dan ovog Međunarodnog dana žena, ovdje je trčanje niz događaja i kampanja u cijeloj zemlji će vam pomoći da proslavimo.

Predstava: Žene Stand UpLondon. Leicester Square kazalište, srijeda 8. March'Women Stand Up 'je noć sa ženskim stripove, svi koji slave Međunarodni dan žena i prikupljanju novca za Oxfam i Comic Relief. Ulaznice koštaju 20 € i uključuje nastupe iz Shappi Khorsandi i Bridget Christie Mae Martin.

Morate pročitati: Drugi SexBy Simone de BeauvoirReleased 1949. Od strane francuskog egzistencijalistički Simone de Beauvoir, ovaj revolucionarni studija žena je klasičan, pretvarajući percepcije roda. To ne može biti novo izdanje, ali je podjednako snažan sada kao i tada.

Događaj: Free Charity i Burleska klase i svjetski rekord AttemptLondon, subota 11. Mart 01:00 - 3pmBe Bold za promjene i nauči da Burlesque. Ovaj sestrinski događaj je otvoren za sve i odvija se u londonskom Juju je Bar i Stage, uz sav prihod ide u SANE Velikoj Britaniji. Postoji šansa da bude dio novi svjetski rekord i dotjerati ako želite. 

load...

Morate pročitati: Marame i Hymens: Zašto Bliski Istok treba Seksualna RevolutionBy Mona EltahawyJournalist Mona Eltahawy je poznata po izrazila političke stavove i svoju prvu knjigu, ona osuđuje represivne Bliskog istoka snage i posmatra ih smanjenje žena na status druge klase građana.

Filma: London Film Archives: Žene na FilmLondon, sve MarchThe London Film Archives je stvorio ovaj jedinstveni dokumentarac, pokazujući samo ovog mjeseca. 'Žene na Film'features paket arhiva snimaka koji slave prikazivanje Londona žena iz ranih 20-ih do kasnog 20. Stoljeća.

Kako bi proslavili Međunarodni dan žena u Velsu

Filma: Vera DrakeCardiff, utorak 7. Mart Ove godine se obilježava 50. Godišnjica Abortus Zakona iz 1967. Godine i na spomen ove uz Međunarodni dan žena, Unite Cardiff su se udružili sa grupom Cardiff pravo na abortus na premijerno Vera Drake. Uloge Imelda Staunton, Vera Draketells strašnom priča o radničke klase žena 1950. Godine u Londonu, koji je obavljao ilegalne abortuse.

load...

Kako bi proslavili Međunarodni dan žena u Sjevernoj Engleskoj

Događaj: Međunarodni dan žena žena ChoirDerby, subotu 11. Marcha hor cilj da dovede do lokalnih žena zajedno u Međunarodnog dana žena festivala, koji je održan u Market Place Katedrala četvrtina.

Događaj: Međunarodni dan žena 5K Fun RunManchester, subotu 11. Marcha Trci promociju i slave Žene na svaki mogući način.

Morate pročitati: AnimalBy Sara PascoeSara Pascoe je Animalis autobiografiju ženskog tijela, što nas preispita sve od pazuha kosa zygots. To nije objavljen samo još, ali to će biti dostupan u maju.

Događaj: DIY Probni SessionsLeeds, srijeda 8 MarchLeeds College of Building obilježava Međunarodni dan žena organiziranjem slobodnog degustator sessionsto žena zainteresirani za učenje DIY vještine. Možete savladati osnove, pa čak i okušati u naprednije manevre, uključujući vodovod, elektrika, keramika, stolarija, malterisanje i zidanje.

Morate pročitati: meksička Hooker # 1 And My druge uloge Budući da RevolutionBy Carmen AguirreThis moćan bookfollows lične borbe i inspirativna priča o Carmen Aguirre, razbijanje daleko amo stereotipe koji su nametnuti nju i pronalaženje svoje glas.

Projekcija filma: Siriji neposlušna WomenRethink Rebuild društvo, Manchester, nedjelja 12. MarchThe nagrađivani novinar Zaina Erhaim vas poziva na filmsku projekciju sirijskog neposlušna žena. Film prikazuje 18 mjeseci u ratom razorenim Aleppo iz ženskog ugla. Nakon projekcije će biti prilika da se sastanu i čuti od samih sirijskih žena, koje će dijeliti kako su prevazišli svoje lične bitke i borbe.

Kako bi proslavili Međunarodni dan žena u Škotskoj

Događaj: izazvati One Day ConferenceEdinburgh, srijeda 8. Mart Ovaj događaj ima za cilj da okupi ljude da razgovaraju, a odražavaju se na napredak postignut u rodne ravnopravnosti. Tu će biti prilika da čuju govornika i učestvovati u raspravama o temama u rasponu od žena u privredi na dijete siromaštva.

load...

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Novi bogati: kako stvarno trošimo svoj novac

Post Izveštaji

Ovaj fotografski projekat obuhvata 100 različitih žena u donjem rublju

Post Izveštaji

Marie Claire #ShareTheLight: Upoznajte zvezde koji podržavaju našu kampanju

Post Izveštaji

Donald Trump žene: Za šta stvarno zaostaju?

Post Izveštaji

Dakle, ava, Benin: To je to što živite u selu bez kontracepcije

Post Izveštaji

Rusija je upravo dekriminalizovala nasilje u porodici u novom zakonu

Post Izveštaji

Fotografije Sirije prije rata

Post Izveštaji

Novi Bechdel testovi za filmove, muziku, TV, obrazovanje, biznis itd

Post Izveštaji

Upoznajte krstaša za izbor koji menja život žena

Post Izveštaji

Kako dobiti argument (od onih koji tvrde da žive)

Post Izveštaji

Zemlje gdje je abortus ilegalan širom svijeta

Post Izveštaji

Diskriminacija u trudnoći na poslu - koje su vaše mogućnosti?