Diskriminacija u trudnoći na poslu - koje su vaše mogućnosti? | BA.polkadotsinthecountry.com

Diskriminacija u trudnoći na poslu - koje su vaše mogućnosti?

Diskriminacija u trudnoći na poslu - koje su vaše mogućnosti?

Vrhunski pravnik isključivo savjetuje Marie Claire čitatelja na ono što učiniti ako su žrtve trudnoće diskriminacije na poslu

Timothy O'Callaghan, partner u sudija Sykes Frixou, specijalizirana u radnom mjestu diskriminacije i srodnih sporova. Evo, on dijeli njegov savjet o tome kako da se pozabavi trudnoće diskriminacije na poslu kao dio naše #NotMyJobcampaign.

Žene imaju pravo da ne budu diskriminisani zbog trudnoće i porodiljskog odsustva.

Diskriminacija može doći u mnogim oblicima, to nije uvijek kao direktan kao menadžer kaže nešto poput: "Nećemo davati joj da promocija - ona uskoro biti ostavljajući nas za godinu dana, a ako se ona vrati na sve, ona je ću vjerojatno imati '' baby mozak ''! '

To bi bio direktan počinjenu diskriminaciju žena tretira nepovoljnije od drugih zbog činjenice trudnoće. Tu je i posredna diskriminacija -putting pravila ili aranžmane koji se odnose na sve, ali da stavi neko ko je trudna na nepravednu štetu. Isto tako, ako ste izloženi harassmentand victimisationbecause trudnoće ili porodiljskog odsustva, koji će predstavljati diskriminaciju.

load...

Patnja diskriminacije na radnom mjestu, naravno, može dovesti do nas da se osjećaju mješavina boli i ljutnje; ali koje opcije su otvorene za žene koje se susreću diskriminirani zbog trudnoće ili porodiljskog odsustva?

Prvo treba da, ako je moguće, pokušajte da se bave tom pitanju neformalno, govoreći sa svojim poslodavcem. Ako na primjer svoju liniju menadžer te je pogledao za promociju zbog trudnoće, i napravio neke diskriminatorske izjave o tebi, prvo treba uzeti stvar sa te linije menadžer.

Ako to ne riješi situaciju na zadovoljavajući način ili ako bi se osjećati neugodno o tome razgovarali sa osobom koja je diskriminisana, ti treba da podigne jednu pisanu pritužbu. Vaš poslodavac treba imati pritužbu postupak koji će se navesti prema kojoj žalbeni treba uputiti. Vaš pisani pritužba treba da sadrži sve činjenice diskriminacije koje ste pretrpjeli i tražiti da bude ispravljena.

load...

Ako to ne dovede u vaš poslodavac rešavanje tog pitanja, ili ako i dalje osjećaju oštećen diskriminacije koje ste pretrpjeli, postoji niz agencija koje se možete obratiti za advicein Osim razgovora sa advokata specijalista za zapošljavanje. Ovo su:

  • ACAS, koji je javno tijelo koje je do pomoći sporova odlučnost za zapošljavanje;
  • Ravnopravnosti, različitosti podrške, koji nudi savjetovati posebno o pitanjima diskriminacije;
  • Vaš sindikat, ako ste član jedne.

Često intervencije specijalista za zapošljavanje solicitorcan vam pomoći da dobijete najbolji mogući rezultat. Prije kontaktiranja advokata za pomoć, to je vrijedno proveravala osiguravajuće kuće, kao što ste možda i biti pokriveni potraživanja zapošljavanje.

Imajte na umu da je ovaj članak i drugih pravnih sredstava objavljen na našim stranicama s vremena na vrijeme mogu samo ikada iznositi kratak i uopštene komentar na pitanja koja se odnose. Oni ne predstavljaju pravni savjet i ni mi, ni sudija Sykes Frixou Limited su u stanju prihvatiti odgovornost za bilo kakve gubitke koji proizlaze iz istog. Ako su pogođene seksualnim diskriminacije ili drugim oblicima radnom mjestu maltretiranje, trebalo bi pristupiti specijalista advokata direktno za savjet. Važno je da se tako brzo kao što će vjerojatno primijeniti zakonske rokovi rade.

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Nasilje nad ženama u Velikoj Britaniji upravo je dostiglo vrhunac svih vremena

Post Izveštaji

Dan plodnosti u Italiji izazvao je mnogo šokantnih reklama

Post Izveštaji

Evo šta svi treba da naučimo od žandarskih žena

Post Izveštaji

Ova izložba otkriva istinu o irskim zakonima o abortusu

Post Izveštaji

Novi Bechdel testovi za filmove, muziku, TV, obrazovanje, biznis itd

Post Izveštaji

Kholoud Waleed: sirijski novinar i najhrabrija žena na svetu

Post Izveštaji

Glasaj 100: Potpuno Badass suvremeni o kojima trebate znati

Post Izveštaji

Zašto smo marširali Trump-a - irske žene koje traže promene

Post Izveštaji

Ova humanitarna organizacija uklanja prenos HIV-a od majke do djeteta u Africi

Post Izveštaji

Kako klimatske promjene stvaraju više djeteta

Post Izveštaji

Pridruži se našoj kampanji #Delji da djevojke daju obrazovanje

Post Izveštaji

Uništena ambicijom? Iza Ivanka Trumpa i Jareda Kušnera