Dan majke u Gani: Kakav dan majke izgleda u gani | BA.polkadotsinthecountry.com

Dan majke u Gani: Kakav dan majke izgleda u gani

Dan majke u Gani: Kakav dan majke izgleda u gani

Da, darivanja predivan buket na Majčin dan je slatka. Ali u Gani, zemlji u kojoj toliko mala djeca su uskraćena osnovna obrazovanje, jedan inovativni dobrotvorni nudi majke mnogo više

Kao što će bilo koji majka zna, pružajući najbolji mogući početak za vašu djecu je ključ do njihovog budućeg uspjeha. Mladi umovi trebaju snove težiti; roditelje da se ponosi. Ali u Gani, gdje je više od 350.000 četiri i pet-godišnjaka ne idu u školu, a gotovo polovina svih nastavnika pred osnovnu školu nikada nisu dobili nikakvu formalnu obuku, šanse su okrenute protiv njih. Slučaj u točki: materijali za učenje su u tako kratkom snabdijevanje da je jedan pas-ušima svesku mora se dijeliti između troje djece.

Još jedna dobrotvorna organizacija rješavanju ovih izazova idite kako bi se pomoglo djeci sa izlazom na kvalitetno obrazovanje. Kroz svoj program Brighter Futures i Transformational Učiteljski, Sabre dobrotvorne Trust pruža vitalne nastavnih sredstava za predškolsko i mlađe školske djece širom Gana i - u konačnici - omogućava majkama da osnaže svoje porodice i, s druge strane, osnažiti sebe kao žene.

load...

U čast Majčin dan, govorimo da Gane majke koji su ohrabrujući svoju djecu da se nadamo, da li i sanjati bez ograničenja; da se bori za obrazovanje bez obzira na prepreke. Ukratko, da ispune svoj pravi potencijal. I nije li to ono što je bio veliki mama je stvarno sve o? Njihove priče će vas nadahnuti.

Dorcas Cudjoe je majka troje djece, njen najmlađi dva prisustvovati Amenano Model vrtića u Shama District, Western Region Ghana'My deca uživaju školu, a reci mi njihova učiteljica hvali ih, kada su pročitali. Vidio sam stvarna promjena u djecu kao oni sada doći kući i da su u stanju da mi kažete ono što su naučili u školi. Ja ih i pohvalim, što ih čini uzbuđen. Kad odrastu žele biti ili učitelj, vozač ili bankar. Veoma sam nadu da postoji svijetlu budućnost za njih. "

load...

Elizabeth Ankomah (na slici gore) ima dvoje djece. Njen najmlađi djevojka je u svojoj prvoj godini pred osnovnu školu u KAEE Distrikta u centralnom regionu Ghana'I možete vidjeti poboljšanje u moje kćerke. Ona je stvarno uživa u pisanju, i kad god je pitam da napišem njeno ime, ona je u stanju da to učini i nacrtam kako u Fante i na engleskom jeziku. Tako sam ponosna. Nastavi ima aktivnost centara koji odražavaju stvarne situacije, a kada poraste ona želi postati učitelj ili medicinska sestra. '

Mavis Pokuah je učitelj u osnovnoj školi i ima jednu child'I sam učitelj, i čim moj sin krenuo u školu, on je zatražio olovku i knjigu. Htio sam da mu pomognem, tako da ga je ohrabrila sam se. Sada, on će spomenuti riječ i zapišite ga sebi. Zna to se zove diktat. "

Victoria Ofuri ima jedno dijete, koje pohađa Mpeasem school'My dijete u privatnu školu prije nego što sam je doveo ovdje prije godinu dana. Ona sada mogu pisati brojevi od 1 do 50 pisati njeno ime i recitovati abecede. Ona čak može da uradi diktat kod kuće; napiše tri slova riječi. Zbog performansi mog djeteta, susjed je doveo dijete u školu, previše. Imam još jedan komšija koji je obećao da će je dovesti djecu ovdje naredni mandat previše. Tako sam sretan sa vrstu obrazovanja moje dijete prima. "

Agnes Prah ima kćerku, Sara, koji je upravo završio svoju drugu godinu na Ayensudo M / A school'I sam farmer i prodati banku u školi. Doveo sam moje dijete ovdje zbog učenja zasnovanog na aktivnostima provodi. Od moje kuće, vidim učenici koriste vodu da bi privukli na zidu i Sarah sada mogu pisati svoje ime. Želim da i dalje učiti; da sama ponosna. "

Cynthia Nyarko je blizance, Eric i Erica, prisustvovati Dwabor M / A school'I je nekad bio učitelj vrtić, ali nisam bio obučen. Tih dana, djeca mogla pisati samo njihova imena, nakon klasi dva, ali sada moj sin Eric je u stanju da napiše svoje ime, iako je još u vrtiću. Nastavnici pišu imena za djecu na otirač za njih da im pomogne da nauče. Nadam se za svoju budućnost. "

Za više informacija o Dobrotvorni Trust Sablja, posjetite sabretrust.org

Povezane vijesti


Post Izveštaji

7 načina sprečavanja trgovine decom u Velikoj Britaniji danas

Post Izveštaji

Zemlje gdje je abortus ilegalan širom svijeta

Post Izveštaji

To se događa: Kampanja silovanja brokera od strane Yane mazurkevič

Post Izveštaji

Zašto protestne olimpijske igre ove žene ne bi trebalo da budu neprimećene

Post Izveštaji

Pridruži se našoj kampanji #Delji da djevojke daju obrazovanje

Post Izveštaji

Ova humanitarna organizacija uklanja prenos HIV-a od majke do djeteta u Africi

Post Izveštaji

Ono što oseća kao da dođeš kada si terminalno bolestan

Post Izveštaji

Zašto je 2018 godina i dalje bila godina žene

Post Izveštaji

Diskriminacija u trudnoći na poslu - koje su vaše mogućnosti?

Post Izveštaji

Myleene Klass: zlostavljanje djece u tanzaniji

Post Izveštaji

Godinu dana od napada Bataklan

Post Izveštaji

Zašto muškarci plaćaju za seks? 3 pratnja Kviz svojim klijentima