Da li vam Google tajno snima ono što kažete? | BA.polkadotsinthecountry.com

Da li vam Google tajno snima ono što kažete?

Da li vam Google tajno snima ono što kažete?

To je samo toliko strašno kao što zvuči

Vi znate da je stvarno pametan komad tehnologije gdje dajete instrukcije telefon koristeći samo svoj glas (hi Siri i drugi), pa, to je kul, i čini se osjećate kao da ste živi u budućnosti, zar ne? Samo za to da rade, vaš uređaj mora "slušati" za vas. To se zove 'hotword tehnologiju, a ako ste ga onda instaliran ste u osnovi pozvali Google da sluša sve što kažeš.

Nekako strašno, zar ne?

Bogat Falkvinge, osnivač Piratske stranke, napisao je na svom blogu govori o pitanju, objašnjavajući šta se dešava. On kaže, 'bez pristanka, Google-ov kod je preuzet crna kutija koda koji - prema sebi - nije uključen mikrofon i aktivno slušanje u svoju sobu. Što znači da je vaš kompjuter je potajno konfiguriran za slanje ono što je rečeno u svoju sobu da se neko drugi, u privatnoj firmi u drugoj zemlji, bez vašeg pristanka ili znanja, audio prijenos izazvan... Nepoznatog i potvrđene skup uslova. '

load...

Dakle, ako ne vole ideju da vaš telefon je špijuniranje na vas, što možete učiniti da se to zaustavi?

Google su odgovorili na pritužbe preko svoje developer odbora, koji kaže: "Dok mi radimo preuzeti hotword modul pri pokretanju, ne aktivirati, osim ako se odlučite na hotwording. ' Dakle, u osnovi, ako ti se ne sviđa to treba okrenuti hotwords isključiti.

Pomislili biste da, ako možete samo isključite hotwords isključen, onda to nije velika stvar. Ne toliko. Su izvještaji iz programere ukazuju na suprotno.

Tech bloger Ofer Zelig objašnjava kako je otkrio da, ne shvatajući, on je otvorio i našao se snima. On objašnjava: "Dok sam radio mislio sam" Ja sam primetio da je LED i gasi, na uglu mog vida [web] '. A nakon nekoliko puta kada je izgledalo čudno, seo sam gledati ga i vidio da se to dešava. Svakih nekoliko sekundi ili tako...... Oni tiho stavio ovaj novi modul u Chromeu (ili Chromium da budemo precizni, ne znači mnogo iz perspektive krajnjeg korisnika). '

load...

Google i dalje tvrdi da se ništa ne dešava, sa portparol komentarisanja, "Sigurni smo da ćete se osloboditi da uče nismo slušajući razgovore - niti želimo. Mi jednostavno dajući Chrome korisnicima mogućnost pretraživanja slobodne ruke na racunaru rekavši "OK Google", dok se na Google početnu stranicu -. I samo ako oni odluče da odluče u funkciju "

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Transgender: fizičko i emocionalno putovanje čoveka da postane žena

Post Izveštaji

Moja devojka je bila ubica

Post Izveštaji

Intervju Marguerita Barankitse: Pobednik Aurora razgovara sa izbeglicama

Post Izveštaji

# afterseptember11: Iskustva rasizma i islamofobije nakon 9-11

Post Izveštaji

Hijab u Iranu: Da li je povratak pomogao feminizmu?

Post Izveštaji

To je kao da je žena sa invaliditetom koja živi u siromaštvu

Post Izveštaji

Ministar unutrašnjih poslova obećava da će proći počiniocima nasilja nad častima

Post Izveštaji

Kakav je jaz praznik u ebay-u, i kako to utiče na vas?

Post Izveštaji

Dan u životu: kakav je to biti 28-godišnjak u Siriji

Post Izveštaji

Upoznajte krstaša za izbor koji menja život žena

Post Izveštaji

Zašto žene marširaju: žene koje su pobedile 2018

Post Izveštaji

Zašto neko postaje patološki lažov?