#burkiniban: Ovo se dešava kada policija kaže ženama šta da nosi na plaži | BA.polkadotsinthecountry.com

#burkiniban: Ovo se dešava kada policija kaže ženama šta da nosi na plaži

#burkiniban: Ovo se dešava kada policija kaže ženama šta da nosi na plaži

Policija u Francuskoj su koji sprovode 'burkini zabranu' na žene - ali zašto?

.Sitting na pješčanoj plaži na jugu Francuske, vi ispružite noge i osjetite sunce preplavi na licu. To je ljetni odmor, a vi ste došli u Kan da se opuste. Vaša djeca su dole pored vode sa svojim mužem - ali ti ne planira ih pridružiti. Ti si samo zahvalan za priliku da se opuste. Pet minuta kasnije, policajac pojavi - i kazne vam ne nosi bikini.

Zvuči nategnuto - i ekstremni - ali to je upravo ono što se dogodilo u 34-godišnji Siam ranije ove sedmice. Nošenje tajice i tuniku vrhu sa jednostavnim maramom, ona je bila uživa u odmoru - policajac koračao preko i rekao joj da je kršenje zakona.

"Sjedio sam na plaži sa svojom porodicom," prisjeća se. "Nisam imao namjeru plivanja, [ali] rasistički govor je otvoreno bacio. Bio sam zapanjen - sam čuo stvari koje niko nikada nije rekao u lice prije, kao što su: "Gospođo, zakon je zakon, mi smo umorni od ovih priča," i "Evo, mi smo katolička" Idi kući! " ! " '

load...

Ali Siam iskustvo nije slučajan jednokratne. S obzirom da je 23. Avgusta najmanje 16 žena u Francuskoj su kažnjeni za pokrivanje svoje kose ili njihovih tijela na plaži u novu vladajuću nazvan #BurkiniBan. Jedna žena u Nici je čak navodno primoran grupa naoružanih policije da uklone svoje duge rukava u javnosti - incident koji je odmah zatraži hashtag #WTFFrance, kao posmatrači u odnosu na događaj na oblik napada.

Sve to dolazi nakon što je gradonačelnik Cannes - desničarskog političara zove David Lisnard - zabranjeno ženama da nose tzv burkinis '.

'Pristup plažama i kupanje je zabranjeno svako ko nema [kupanje odjeće] koja poštuje dobrim običajima i sekularizma ", rekao je on u odluku koja je prošla kroz jula 28.' plažu koja razmetljivo prikazuje vjerske pripadnosti, kada je Francuska i mjestima obožavanja su trenutno meta terorističkih napada, je odgovoran za stvaranje rizik od narušavanja javnog reda i mira koji je potrebno da se spriječi. " U međuvremenu, u Nici, nedavno implementira-zakonima države 'pristup javnim plažama je zabranjeno da "svako lice koje nije propisno obučena, poštovanje morala i sekularizma, poštujući pravila higijene i sigurnosti".'

load...

Oni su problematične odluke o više tačaka. Ne samo zato što su prilično nejasna: U stvari, kako sada stvari stoje, no comment je postignut o tome da li je pripijen sve-u-jednom kupaći kostim Izvodljivo 'poremetiti javni red i / ili nepoštovanje "pravila higijene i sigurnosti '. Naravno, to je 2018. Godine, a odjeća može učiniti neverovatne stvari (donji veš jeans, anyone?) - ali to je malo verovatno.

'Situacija je samo orasi,' Romanna Bint-Abubaker, 33, osnivač skroman konfekcije Haute-Elan.com, govori nam. 'Mogu razumjeti francuski nikab zabranu na temelju sigurnosnih pitanja - pa čak i za određene javne funkcije - ali ne vidim zašto je burkini je bilo kakvog značaja. "

I to ne samo burkini da je na meti. U stvari, dok je hidžab - ili maramom - nije naveden u nove vladajuće i nije ilegalna u Francuskoj, više žena u Cannesu su navodno kažnjen za njih nosi od ponedeljka. Jedan očevidac čak i uhvatio dvije djevojke što su prozvani na more i se daje upozorenja od strane policije.

'Bilo je oko 02:00, "objasnila je ona. 'Nekoliko policajaca je prišao spasilac, koji je istakao grupa od četiri djevojke - samo jedan od njih je nosio maramu. Policija je zamolio djevojke da napusti vodu, i vidio sam da je policijski službenik je pisao na komadu papira. Nakon što je djelo je prijavljen [i policije lijevo], Otišao sam do njih. Devojka sa maramom na glavi je bio u suzama i mogao jedva govori. " Očevidac - koji želi da ostane anoniman - dodao je da je jedan od drugih djevojaka je nosio majicu i kratke hlače u moru (ali ne i marame), i bio je upozorio previše, iako je lokalna policija to negira.

Zatim, tu je očigledno licemjerstvo situacije. Za sve predanosti zemlje da "sekularizam" (uvjerenje da religija treba držati odvojeno od države ili vlade), slike monahinja na plažama u Francuskoj se dijele sve više društvenih medija - i dok je vjerojatno da su ove slike prije nove odluke ušao u igru, tu je i nije bilo vijesti o časnim sestrama (ili u stvari, bilo žene ili muškarci od bilo koje druge vjeru od islama) se prekori zbog odbijanja da don dva komad prije nego što ubaci u more.

'Ono što ja nosim je moj izbor - i ne vidim kako je moja odluka da pokrije moje tijelo narušava način života bilo koga drugog ", dodaje Romanna.

I to je upravo to što je suština stvari: Diktiranje šta žene treba (ili ne treba) trošenje nikada nije u redu. Na kraju krajeva, jedna slika koja je otišla virusnih ove sedmice je policajac koji se čini da na Bliskom istoku, grdile mlade žene da ne zataškava dovoljno. Ta slika je u kombinaciji sa fotografija snimljena ove nedelje u Francuskoj - policajca grdile mlade žene za zataškava.

I čini se da je to sve govori, stvarno.

load...

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Mugabe je podneo ostavku - šta to znači za žene u Zimbabveu?

Post Izveštaji

Da li je samo-svesnost zaista kljuc za srecniju, zdraviju vas

Post Izveštaji

Izbjeglica prve osobe: trudnica Aysha napustila je Siriju za Njemačku

Post Izveštaji

Godinu dana od zemljotresa, njegove žene koje obnavljaju nepale

Post Izveštaji

7 načina sprečavanja trgovine decom u Velikoj Britaniji danas

Post Izveštaji

Dobrotvorna borba za svaku ženu širom svijeta ima djecu po izboru, a ne šansama

Post Izveštaji

#blackmonday vidi poljsku žensku kampanju da legalno održi abortus

Post Izveštaji

Dan plodnosti u Italiji izazvao je mnogo šokantnih reklama

Post Izveštaji

Upoznajte žene koje kupuju šećerane

Post Izveštaji

Zašto neko postaje patološki lažov?

Post Izveštaji

Razan alakraa

Post Izveštaji

Kako smanjenje vlade utiče na žene koje žive