Budžet 2018: kako to utiče na 20 ljudi | BA.polkadotsinthecountry.com

Budžet 2018: kako to utiče na 20 ljudi

Budžet 2018: kako to utiče na 20 ljudi

Da, to zvuči prilično dosadno i da, to je definitivno komplikovano - ali to ti utječe više nego što mislite.

Da budem iskren, čak i riječ 'budžet' čini nas žele da se sklupča u loptu i plaču - nadjev toalet papir u usta da zaustavi suze dok 'kriza stanovanja' riječi držati debljine u leđima naših grla.

Ali, kao što je vlada otkriva svoje planove potrošnje za narednih 12 mjeseci, to je vrijedno podizanje glavu - samo milimetre ili dva, ne brinite - i zagledao u ekran telefon da biste saznali što se događa. Jer, čak i ako si tako slomio ste snimili da liže doručak jogurt poklopac i nazivajući ga ručak, jučerašnja najava još uvijek ima veći utjecaj na dan-to-dan život nego što mislite.

load...

Gazirana pića oko dobiti HELLA mnogo više EXPENSIVEGeorge Osbourne je najavio uvođenje 'poreza Sugar ", koja će se primjenjivati ​​na gazirana pića, kao što su Coca-Cola, Irn-Bru i Pepsi (nismo mogli ići, ali ti suštinu). Novac koji čine od ovog će ići u finansiranju više sportsko obrazovanje u školama širom zemlje - što znači da će mlađe generacije će imati manje plombe, i više mišića. Ili nešto slično u svakom slučaju. Što je dobra stvar. (Čak i ako to znači možda želite početi pronalaženje alternativnih mješalice na noćne izlaske.) To će biti puno teže dobiti pomoć ako ste WOMANWomen uslugama - posebno one pružanje podrške za žrtve nasilja u porodici - imali su sredstva smanjiti do 30 posto. To je unatoč činjenici da je broj žena koje dolaze naprijed tražiti pomoć dramatično povećao od 2010. Godine, a kako stvari stoje, jedna od tri žene su već okrenuo od utočišta, jer nema dovoljno kreveta.

load...

Stvari će BE (marginalno) bolje da ti si SELF EMPLOYEDFrom 2018 (yep, ti ćeš morati čekati dvije godine za to da se realizuje), pojedinci koji su samozaposleni neće morati platiti National Insurance do oni zarađuju više od 8 €, dok je u ovom trenutku, morate platiti ako zarađuju više od 5 €. 'Hura', čujemo plačeš - '! Ja ću dam otkaz i biti sam svoj gazda' Ali to je Podsjetimo, zapravo, inflacija i povećanje cijene najma znači da zaista, nećete biti mnogo bolje. Plus, ko zna šta ćeš raditi u vremenu od dvije godine u svakom slučaju.

Ako zaradite preko 42 € K (ali pod 45 € K), bit ćete bolje OFFGeorge je podigao vrhu stopa poreza na dohodak prag (da smo izgubljeno kucanje i to) od 42 € do 45 € - što znači da ako zaraditi između 42 € i 45 €, ti ćeš se oporezivati ​​po nižoj stopi. Ali ako zarađujete preko 45 € k, vi i dalje će se oporezivati ​​na najvišu stopu, a ako ste zaraditi ispod 42 €, onda se to ne odnosi na vas u svakom slučaju, tako da možete samo ići dalje. (Koji je u osnovi svima, onda.)

AKO ste pod 40, možete dobiti 'ŽIVOT ISA'.This je velika, što je George naplate kao stvar koja će spasiti tisućljetne generacije (naše reči, a ne njegov). Nažalost, on je nekako propustio znaka malo. U osnovi, on je zabrinut da nam ne štedi dovoljno, tako da je ostvaren "doživotno ISA 'za svakoga pod 40. Za svake četiri kilograma te spasiti, vlada će vam dati još jedan, za besplatno. Dakle, ako ste spasiti 400 €, dobivate dodatnih 100 €. Ali dok canwithdraw uštede u bilo kojem trenutku bez poreza, vi ćete morati platiti za 'early izlaz' naknade u iznosu od pet posto ukupnog iznosa. Jao.

A tu je još jedna stvar koja izgleda su propustili George. Prvo, glavni razlog zašto smo Milenijumovci nisu dovoljno štede zato što nemamo dovoljno moneyto spasiti. To nije zato što nemamo podsticaj (veruj mi, volimo kuće i mi volimo praznike i volimo odeću koliko narednih Baby Boomer). To je zato što moramo platiti neba visoke rente sa bafflingly niske plate. I dok to uzeti u obzir, uz bankovnu karticu sigurno neće imati koristi nikome.

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Zašto smo marširali Trump-a - irske žene koje traže promene

Post Izveštaji

Diskriminacija u trudnoći na poslu - koje su vaše mogućnosti?

Post Izveštaji

Devojčice koje su pobegle iz zatočeništva iz Boko Harama pričaju svoje priče

Post Izveštaji

Rankin pomaže žrtvama silovanja u mom tijelu

Post Izveštaji

Ova humanitarna organizacija uklanja prenos HIV-a od majke do djeteta u Africi

Post Izveštaji

Kako dobiti argument (od onih koji tvrde da žive)

Post Izveštaji

Kako pomoći sirijskim izbeglicama: priča o jednoj ženi o životu sa izbeglicom

Post Izveštaji

Ministar unutrašnjih poslova obećava da će proći počiniocima nasilja nad častima

Post Izveštaji

Vremenska linija kostima odjeće: Istorija muškaraca govori ženama šta da nosi

Post Izveštaji

Amber amour: Zašto sam postavio svoje silovanje

Post Izveštaji

Zašto žene marširaju: žene koje su pobedile 2018

Post Izveštaji

Žive streaming žene čine ga velikom u porcelanu