Armpit kose tela šutiraju na društvenim medijima zašto je to i dalje problem? | BA.polkadotsinthecountry.com

Armpit kose tela šutiraju na društvenim medijima zašto je to i dalje problem?

Armpit kose tela šutiraju na društvenim medijima zašto je to i dalje problem?

To je 2018. Zbog našeg mjesečnih izdataka brijač i naši lični razum, molim vas da mi samo prevaziđe to već?

Stvar je u tome pazuha kosa je, svako ga ima. Raste brzo - tako brzo da možete ići dva dana ili tri dana ili četiri dana bez razmišljanja o toplom, konkavni mjesto između grudi i svoj triceps, zatim podignite ruku i saznajte maloj šumi. I to je bezopasan. To ne miriše bolje ili lošije od šupljeg glatkih, obrijane kože, i ne uhvate u cipzar ili zarobljeni u vratima. To nije bodljikave, a to nije bolno. Uklanjanje je brzo - četiri nesvesno prevlačenja od žilet, ili dva tegljače na trake od voska i to je nestalo. Ali, to je tvoj izbor. Kao što je odluka da se slikam nokte nebo plave roze ili definirati obrve.

Što je razlog zašto je to posebno obeshrabrujuće kada fotografija koje nude neke pazuha kosa ide virusnih, ponovo. Jer svi znamo fotografiju par definisanih obrva ili svijetle ružičastim noktima ne bi.

Ali nakon Belgija-based student Laura Defalleshared gore portret na Facebook-u, to je brzo se osvrnuo i na 7.000 puta - i komentari bili kritični, bodljikava i znače. Hiljade stranaca rekao joj da bi joj 'ih je baciti se 146 puta', nazvala je "svinja", i poslao je veze sa britve online.

load...

Srećom Laura je pronašao podršku od lokalne feminističke grupe, koji je počeo kao odgovor na komentare na njeno ime, a sada je govorio previše.

"Ja sam djevojka koja je odlučila da uradi ono što ona želi njeno tijelo. I posljedice ovog su kolektivne ponižavanje, maltretiranje, uvrede, prijetnje, "rekla je ona. "Ja sam često rekao da u Belgiji i Francuskoj nam ne treba feminizam, da žene imaju dovoljno prava. Sve ovo nasilje dokazuje [da to nije istina]. '

"Želim pokazati sve nasilje koje dolazi od Žena kaže 'ne', jednom, tradicionalnim standardima ljepote," dodala je ona.

Ali, dok je odgovor Laura šalje snažnu poruku, ona ne bi trebalo da se bore za sebe u ovoj situaciji. To ne bi trebalo biti "situacija na svim. Trebali smo naučili do sada da ispod pazuha su pazuha - i to tijelo kosa je posao ničiji ali osobe koja ga raste.

load...

Tokom posljednjih deset godina, to je osjetio kao da je tijelo kosa kontroverze nakon što je tijelo kosa kontroverze. Bilo je Madonnin Instagram postlast ljeta, a zatim u 'pit stranke competitionlater u godini. Bilo je to vrijeme Petra Collins je zabranjen Instagrama jer je slikao Žena nosi gaćice s nekim stidne dlake oko ivica. I bilo je Yasmin Gasimova, koji je napustio brijanje za dobar-a dočekali juriš zlostavljanja.

E sad, ako je suditi po online reakcija na Laura pazuha (činjenicu da imamo kucati riječ "pazuha" tako često u jednom članku služi samo da naglasi apsurdnost ove situacije), izgleda kao nikakav napredak nije ostvaren od dane Julia Roberts u šetnji na crvenom tepihu na Notting Hill premijeru, sve izrastao iz jame i crvene kože.

Ali to je bilo prije 17 godina - a svi znamo da ako Renee Zelwegger učinio isto na Bridget Jones premijeru ove nedelje, ona bi bila tretirana od strane tabloida na potpuno isti način.

I to je stvarno depresivno.

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Napad špijuna Salisbury-a - sve što trebate znati

Post Izveštaji

Pridruži se našoj kampanji #Delji da djevojke daju obrazovanje

Post Izveštaji

Ekskluzivno: Unutar turskog ženskog kolektiva za izbeglice u Turskoj

Post Izveštaji

Dan plodnosti u Italiji izazvao je mnogo šokantnih reklama

Post Izveštaji

Mugabe je podneo ostavku - šta to znači za žene u Zimbabveu?

Post Izveštaji

Ova humanitarna organizacija uklanja prenos HIV-a od majke do djeteta u Africi

Post Izveštaji

Žene otkrivaju svoje tajne potrošačke navike i dugove

Post Izveštaji

Uništena ambicijom? Iza Ivanka Trumpa i Jareda Kušnera

Post Izveštaji

Upoznajte inspirativnu ženu koja je osnovala ne zaboravite decu

Post Izveštaji

Godinu dana od zemljotresa, njegove žene koje obnavljaju nepale

Post Izveštaji

Ono što oseća kao da dođeš kada si terminalno bolestan

Post Izveštaji

Fotografije Sirije prije rata