Apple fbi | BA.polkadotsinthecountry.com

Apple fbi

Apple fbi

Apple i FBI su zaključani u borbi za ličnih podataka - Na čijoj si ti vodiš?

Low-down

Ako ste se krio ispod kamena možda niste čuli da je FBI su predali Apple sudski nalog za pristup mobilni telefon Syed Farook, San Bernardino ubica.

Još u decembru 2018. Godine, Syed i njegova supruga, Tashfeen Malik osmislio smrtonosni napad na božićnoj zabavi u Kaliforniji, SAD, ubivši 14 osoba, a ranjeno još mnogo toga. Prije napada, Syed je bio u kontaktu sa islamskim ekstremistima na društvenim mrežama, zbog čega američki obavještajci da potvrdi da je incident se tretira kao čin terroism.

Zašto neće Apple samo preda informacije?

Davne 2017. Godine, Apple je napravio odluku da ne pristup šifrirane uređaja izbjeći etičke dileme kao što je ovaj. Iako je FBI je izjavio da ne želi Apple razbiti enkripciju uređaja, oni žele da Apple mijenjati SIF - informacionog sistema datoteka - što je softver koji radi na uređaju. U vezi sa ovim predmetom, FBI želi Apple za kreiranje novog Fonda softver i instalirati ovo na Syed Farook iPhone.

load...

Predloženi novi Fond će omogućiti FBI:

-Figure od Farook je passcode.Yes, koji četveroznamenkasti kôd koji upišete u svoj nekoliko puta iPhone dnevno (ili sat, više kao) ima više od 10.000 mogućih kombinacija iu osnovi FBI ne želim da dam jadniku zadatak ručno ih sve nagađanja, pa se želi Apple da omogući lozinku da mu se sudi elektronski ili, kako je Tim Cook je u pismu, koje 'brute force'. Proces koji bi mogao voditi zapisnik, ako ne i sekunde da radim - spriječili da telefon brisanje informacija. Ako Farook je omogućeno neke sigurnosne postavke telefona, nakon 10 nije nagađanja na lozinku, iPhone bi mogao izbrisati sve osobne podatke pohranjene na uređaju koji bi mogao značiti da je FBI izgubiti dokaze za svoje istrage.

load...

- Na kraju, ali ne i najmanje važno, FBI želi da kontroliše nekoliko aspekata Fonda, ali su izjavili da oni ne moraju znati kako se to radi, što Apple radi na telefon u svojim sjedište i na način koji ne ugrožava novi FSI softver koji se oslobađa u svijetu za eventualne zloupotrebe. FBI su izjavili da će Fond se koristiti samo na Farook Phone i da će biti poznati samo Apple, koji je tada može uništiti softver nakon što se koristi.

Pa zašto se Apple ne igraju lopte?

U pismu upućenom svojim klijentima koji je objavljen na 16. Februara, Tim Cook - Appleov CEO - položio zašto Apple neće biti u skladu sa FBI sudskog naloga. U poruci svojim klijentima, Tim kaže da ne želi da se uvede "backdoor" na iPhone sistemima u kojima treće strane mogu ući u telefon pojedinca mimo uobičajene lozinku sistema.

Iako ovo može izgledati kao jednostavan zahtjev, Apple brine da stvaranjem backdoor, oni će ih ne koristite samo Farook iPhone nesiguran i svojih ličnih podataka dostupni, da će sa svoje strane učiniti sigurnost svakog iPhone slabiji. Zašto tako? Backdoor sistemi su vrlo unosan - hakeri mogu prodati backdoor pristup softveru, kao i uređaja za kriminalce, pa čak i da vlada u potrazi za dobiti podatke ili čak špijuniraju na pojedince i veće grupe ljudi.

Dakle, ko je ko podržavaju?

Sigurnosni softver je sporno pitanje u svakom slučaju, ali još više u slučaju čin terroism. Iako je teško da podrži odluku Apple da ne nadjačati svoje politike kodiranja za ovom konkretnom slučaju, to je šire implikacije ovog slučaja koji mogu utjecati na sigurnost osobnih podataka gotovo svaki iPhone korisnika to je glavni problem.

Svijetu tech je došao naprijed za podršku Apple sa Jan Koum, tvorac Whatsapp (aplikaciju koja je sada u vlasništvu Facebook) izražavajući svoju zabrinutost, navodeći: "Ne smijemo dozvoliti opasan presedan da se postavi. Danas našu slobodu i našu slobodu je u pitanju. "

Google exec, Sundar Pichai je također rekao: "zbog čega je kompanija kako bi se omogućilo hakerski bi moglo ugroziti korisnika privatnost ', dok Edward Snowden, ozloglašeni zviždač je napao FBI govoreći, oni su" stvaranje svijeta u kojoj građani oslanjaju na Apple da brane svoja prava , a ne obrnuto. "

Grupe lobiranja iza Google, Facebook, Microsoft, Samsung, Blackberry i čitav niz drugih tehnologija SUPREMOS su također pokazali svoju podršku za Apple će objaviti izjavu koja glasi: "Naša borba protiv terroism zapravo ojačana sigurnost alata i tehnologija stvorena po tehnološkom sektoru, tako da moramo pažljivi obzirom na naše zajedničke ciljeve za poboljšanje sigurnosti, umjesto stvaranja nesigurnosti. '

Iako je Bijela kuća je došao kako bi u potpunosti podržava FBI nevolje u ostvarivanju pristupa Farook je telefon, tako je kontroverzni Predsjednički kandidat, Donald Trump. Drugi su tvrdili da je Apple efektivno sprečavaju provođenje zakona u obavljanju naloga.

load...

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Amber amour: Zašto sam postavio svoje silovanje

Post Izveštaji

Mugabe je podneo ostavku - šta to znači za žene u Zimbabveu?

Post Izveštaji

To je kao da je žena sa invaliditetom koja živi u siromaštvu

Post Izveštaji

Fotografije Sirije prije rata

Post Izveštaji

Kako dobiti argument (od onih koji tvrde da žive)

Post Izveštaji

Ekskluzivna: Cate Blanchett govori o izbegličkoj krizi

Post Izveštaji

Žene otkrivaju svoje tajne potrošačke navike i dugove

Post Izveštaji

Ono što zaista voli biti na putu sa Hillary Clintonom

Post Izveštaji

Instagram računi dokumentuju izbegličku krizu

Post Izveštaji

Kako klimatske promjene stvaraju više djeteta

Post Izveštaji

Zašto protestne olimpijske igre ove žene ne bi trebalo da budu neprimećene

Post Izveštaji

Donald Trump žene: Za šta stvarno zaostaju?