Abortus: Priče sa linije fronta | BA.polkadotsinthecountry.com

Abortus: Priče sa linije fronta

Abortus: Priče sa linije fronta

Zamislite život u mjestu gdje pravo da kontrolišu da li će i kada imate djecu se uzima iz ruke? Razgovarali smo sa ženama u Dublinu i Teksasa o svojim abortus putovanja.

 

'Moja zemlja me se kao kriminalac za donošenje pravih decision'Katrina, 29, Dublin, Irska

'Imala sam 20 godina kada sam saznala da sam trudna. Bilo je samo nekoliko mjeseci prije mog završnog ispita na fakultetu, a veliki šok koji je pretio da promeni pravac u mom životu. Bio sam finansijski i emocionalno loše opremljena biti roditelj; I dalje osećao kao dete sebe. Ali ja živim u Irskoj, gdje je protupravni prekid trudnoće. Nisam mogao reći mojoj porodici, pa sam pozajmio novac da putuju u Velikoj Britaniji i platiti za postupak sebe. Ukupan trošak je više od 700 € - ogroman iznos za student (iako eksponencijalno manje od troškova podizanja djeteta).

"Kao što sam odletio u Liverpul za abortus, znao sam svoju odluku da odgodi roditeljstvo bio zreo i uzeti u obzir, ali osjetio sam se kao kriminalac. Kad sam se probudio iz procedure, majka troje dece, u svojim četrdesetim, bio je u krevetu pored mene. To je bio prvi put sam shvatio da postoje mnogi okolnosti koje su dovele žena da bi izbor jesam. Krivica dodaje samo na teret.

"Kasnije sam otkrio da druge žene sam znao na fakultetu je također imala abortusa. Naravno, niko od nas nije govorio o tome - to je velika neispričane tajne irskog društva. Ali to spojevi samo izolaciju. Ove žene se tako stidi, tako sam. Ipak, pored njih u autobusu, na ulici, u crkvi, čak, i druge žene koje dijele istu tajnu.

load...

'Danas, imam ispunjen karijeru, a ja sam majka dvoje u stabilnoj vezi. Imao sam ove djece u pravo vrijeme, kada bih mogao im pruži podršku koja im je potrebna. Drago mi je što nisam ustupi moralne tiranije koja vlada u Irskoj i imamo bebu od zaturenu osjećaj krivice. Pro-izbor nije pro-abortus. Treba podržati žene, poštuju i ovlasti da se donesu odluke koje su pravo za njih. "

'Država uspjeli u podrivanju mojoj moći nad mojim womb'Katherine, 24, Texas, Amerike

"Bio sam 21, a pet mjeseci od diplome kada sam otkrila da sam trudna. Bio sam u ozbiljnoj vezi, a ja sam uzimajući tablete, ali nekako kontracepcije nije uspjelo. Nijedan od nas su bili spremni finansijski ili emotivno da budu roditelji, ali smo bili dovoljno zreli da znaju da nije želio da dovede neželjeno dijete na svijet.

load...

'Srećom, živimo u Sjedinjenim Američkim Državama, gdje je abortus je pravno od 1973. Godine, ali realnost je da mnoge države ograničavaju praksi. Texas (moja država) je među najgore, što je rezultiralo u više od polovine svojih 42 abortusi potrebe za zatvaranje. Texas ima populaciju od 27 miliona. To je mnogo žena oduzela servis - i njihovo osnovno ljudsko pravo.

"Najbliži klinika otvorena za mene bila 200 milja daleko, ali to me ne bi uzela jer nisam stalni stanovnik tog okruga. Dvije klinike koja bi me uzeti u obzir da nisam dovoljno daleko zajedno u četiri tjedna za hirurški abortus. Da imaju medicinski postupak, ja bih biti primorana da kod doktora četiri puta i gledati Snimak moje dijete prije donošenja odluke. Trošak je sve, od 500 € i 800 € (400 € - 650 €), a to nije pokriveno većina medicinskih paketa osiguranja.

"Osjećao sam se izdanim od strane službenika koji nikada ne bi ležala pogled na dijete koje su me u krivini u ima. Oni ne bi morali brinuti o balansiranje skupo djece i sa niskim plaćen posao. Bilo je to kao da se krše od strane bezličan figuru. Ja sam uvek osećao strasno da parovi imaju pravo na izbor, ali način na koji sam bio tretiran doveo kući realnost kako naše države uspeva pljačku žene njihove moći. Kako to može biti događa u zapadnoj demokratiji koja šampioni ravnopravnosti?

'Konačno sam imao pobačaj u nešto više od četiri nedjelje u Oklahomi, 200 milja daleko. Prava koja su odvedeni iz mene su iznenada vraćena. I, s njima, dar da bude najbolja majka sam mogao - birajući da ne bude jedan još ".

 

 

 

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Zašto je 2018 godina i dalje bila godina žene

Post Izveštaji

Novi Bechdel testovi za filmove, muziku, TV, obrazovanje, biznis itd

Post Izveštaji

Evo šta svi treba da naučimo od žandarskih žena

Post Izveštaji

Zašto žene uvek više pogađaju prirodne katastrofe nego muškarci?

Post Izveštaji

Zašto protestne olimpijske igre ove žene ne bi trebalo da budu neprimećene

Post Izveštaji

Sirijske devojke u Jordanu osećaju prisiljavanje na brak

Post Izveštaji

Upoznajte krstaša za izbor koji menja život žena

Post Izveštaji

Glasaj 100: Potpuno Badass suvremeni o kojima trebate znati

Post Izveštaji

Mugabe je podneo ostavku - šta to znači za žene u Zimbabveu?

Post Izveštaji

Peglanje - šta je to? A ko to radi?

Post Izveštaji

Dan plodnosti u Italiji izazvao je mnogo šokantnih reklama

Post Izveštaji

Intervju Marguerita Barankitse: Pobednik Aurora razgovara sa izbeglicama