7 načina sprečavanja trgovine decom u Velikoj Britaniji danas | BA.polkadotsinthecountry.com

7 načina sprečavanja trgovine decom u Velikoj Britaniji danas

7 načina sprečavanja trgovine decom u Velikoj Britaniji danas

Prosječna starost djeteta da se trguje je 12 - evo što možete učiniti da biste sprečili da ga

Jan Edwards je direktor Asfaltiranje Puta, organizacija u SAD-u posvećen narušavanja ciklus trgovine djecom širom svijeta kroz svijest, obrazovanje i osnaživanje. Ona je razgovarao sa hiljadama o trgovini ljudima i kako spriječiti to. Ona je pisac / producent nagrađivanog filma, zarobljeni u trgovini. Za nestale djece dan, ovdje su njeni savjeti za sprečavanje trgovine djecom:

Znati facts1,278 djeca prijavljeno je da su žrtve seksualnog exploitationin 2018. Djeca iz svih sfera života su namjerno ciljani i regrutirao. Trgovine djecom ne poznaje društveno, ekonomski, i demografski granice. Za one koji misle da njihova djeca su imuni ili se to neće dogoditi da ih, razmislite još jednom. Kćer prijatelj je bio pozvan na zabavu jednog od 'popularnih' djecu, sve što seća se ulazi u klub i buđenje sutradan. Ona još uvijek ima noćne more.

load...

Naučite signsPimps, profiteri i predatori su stručni manipulatora. Oni znaju kako da brusiti na nesigurnost djeteta, počevši od zapošljavanja. A vrbovao će brzo uspostaviti odnos; ispovedaju besmrtnu ljubav, insistira odnos ostati "tajno". Sa stanovišta autsajder gledišta, tražiti neobjašnjivih poklone ili novac, novo ponašanje prema roditeljima ili prijateljima ili često nedostaju škole.

CommunicateThis je broj jedan savjet. Biti tinejdžer ima svoje izazove. Pokušavam da se uklopim, pronalaženje strast ili cilj može biti iscrpljujuće. Provedite vrijeme sa svojom decom. Znaju šta vole, svoje strasti, ko su im prijatelji i gdje oni provode svoje vrijeme. Ako su gamer saznati više o Xbox. Imate li ljubitelj muzike u porodici? Koncerte zajedno. Zaključak: razgovaraju jedni s drugima i izgraditi blizak odnos. Prateći ovaj tip, možete izbjeći pauzu u povjerenje i stvoriti otvorenu komunikaciju.

load...

Uloga socijalnih mediaInfringement na privatnost je grijani pitanje. Ja ne kažem da je helikopter roditelja, kao da mogu potkopati povjerenje. Ono što ja predlažem da je odgovoran za sigurnost vašeg djeteta. Pratite ih na društvenim medijima, dobiti ažuriranja na njihove poruke i znaju ko su prijatelji sa online. Ograničiti svoje vrijeme i naučiti online odgovornost. Sve dijete treba da uradite je da se žale i online predatora će skočiti sa empatičku uho. Oni su ih sprijateljuju i počinju da se izgradi klin između vašeg djeteta i vas. Socijalne mediais ne ide dalje; naučiti kako da ga koriste i da budu oprezni bilo "novih" friend request.

 

Dobiti ljudima educatedHuman je sve veći problem u Velikoj Britaniji. Prema podacima Agencije za Nacionalni kriminala, on je povećan 78%, od 2017. Do 3800 incidencijama. Djeca čine 30% od tog broja. Postoji nekoliko vrsta trgovine djecom, uključujući radne i seksualne eksploatacije, uzimanja organa i domaće ropstvo. Većina koja je skrivena u običnom vidiku.

AwarenessWe provode sate na našim telefonima, laptop i drugih uređaja - samo pogledajte oko bilo kojeg cijev kočija. Ne gledamo jedni u druge, a kamoli pričaju međusobno. Moj tip je: glavu gore, oči otvorene. Možda ćete vidjeti mlade djevojke nepropisno obučena za vrijeme uz vidno starijeg muškarca, tuga i strah u očima. Instinkti. Ako to ne izgleda dobro ili u redu, pozivanje. Mogao si spasiti život.

Uzmite actionShare ovu informaciju sa svojim prijateljima i obitelji. Imaju razgovor sa svojom decom, nećake ili braće i sestara. Razgovarajte s njima o problemu trgovine ljudima i saznati više o tome zajedno. Na kraju, ako vidite nešto, nešto učiniti. Stavi ovaj broj u telefonu, to je moderno ropstvo Hotline na 08000 121 700. Možete pozvati 24-7 i svi pozivi su anonimni.

Povezane vijesti


Post Izveštaji

Da li se ikada pitala kako je to raditi za vojsku?

Post Izveštaji

Zašto muškarci plaćaju za seks? 3 pratnja Kviz svojim klijentima

Post Izveštaji

Nasilje nad ženama u Velikoj Britaniji upravo je dostiglo vrhunac svih vremena

Post Izveštaji

Ekskluzivno: Unutar turskog ženskog kolektiva za izbeglice u Turskoj

Post Izveštaji

Dan plodnosti u Italiji izazvao je mnogo šokantnih reklama

Post Izveštaji

Kako klimatske promjene stvaraju više djeteta

Post Izveštaji

Zašto neko postaje patološki lažov?

Post Izveštaji

Uništena ambicijom? Iza Ivanka Trumpa i Jareda Kušnera

Post Izveštaji

Novi Bechdel testovi za filmove, muziku, TV, obrazovanje, biznis itd

Post Izveštaji

Ova izložba otkriva istinu o irskim zakonima o abortusu

Post Izveštaji

Mari Claire se pridruži britanskoj vojsci na dan

Post Izveštaji

Stalking: Šta morate da znate da biste bili sigurni